Лондон ще се бори с още четири кандидати за домакинството

...
Лондон ще се бори с още четири кандидати за домакинството
Коментари Харесай

Лондон и Манчестър влизат в тенис сблъсък

Лондон ще се бори с още четири претенденти за семейството на Финалния шампионат на ATP след 2020 година. Манчестър, Сингапур, Токио и Торино бяха позволени дружно с Лондон до финалната фаза на кандидатурите за хазаин на конкуренцията от 2021 до 2025 година.

Зала " О2 " в Лондон приема най-хубавите тенисисти за годината от 2009 насам и събитието се организира при голям интерес. Въпреки това АТP заяви пред август, че ще даде опция и на други градове да подадат кандидатури за домакинство.

" Огромният интерес, който имаше от целия свят по време на процеса на подаване на поръчките, отразява богатото завещание на този неповторим шампионат ", сподели президентът на АТP Крис Кермоуд.

Повече от 40 града демонстрираха интерес към домакинство на влиятелна конкуренция, а окончателното решение ще бъде взето през март 2019 година.

Дебютното издание на шампионата се организира в Токио през 1970 година, след което домакини са били Ню Йорк (в продължение на 13 години), Франкфурт (6), Хановер, Лисабон, Сидни, Хюстън и Шанхай. В конкуренцията с награден фонд 8.5 милиона $ вземат участие осемте най-силни тенисисти през сезона.

Тази година купата в Лондон завоюва Александър Зверев (Германия), който на финала победи международния номер 1 Новак Джокович (Сърбия).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР