Лондон ще предостави на Украйна ракети за противовъздушна отбрана, които

...
Лондон ще предостави на Украйна ракети за противовъздушна отбрана, които
Коментари Харесай

Великобритания дава на Украйна зенитни ракети и гаубици

Лондон ще даде на Украйна ракети за противовъздушна защита, които могат да смъкват крилати ракети, съобщи английският министър на защитата Бен Уолъс по време на срещата на НАТО в Брюксел, съобщи Ройтерс.

Уолъс изясни, че става дума за усъвършенстваните ракети " въздух-въздух " със междинен обхват AMRAAM. Те са съвместими с противовъздушната система NASAMS, с която Съединени американски щати дадоха обещание да снабдят Киев.

По думите му през идващите седмици Украйна ще получи стотици ракети за противовъздушна защита и от други видове, наред с още дронове и с още 18 гаубици.

" Последните случайни съветски удари против цивилни региони в Украйна постановат даването на спомагателна поддръжка на хората, които желаят да защитят страната си ", добави английският министър.

Вчера американският му сътрудник Лойд Остин съобщи, че чака през зимата Украйна да направи всичко по силите си, с цел да си отвоюва изгубените територии.

" И ние ще създадем всичко допустимо, с цел да се уверим, че украинците разполагат със средствата, които са им нужни, с цел да работят дейно ", сподели той на конференция в Брюксел.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР