*** Лондон Президентът Румен Радев ще ръководи българската делегация на

...
*** Лондон Президентът Румен Радев ще ръководи българската делегация на
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната на 3 декември

*** Лондон

Президентът Румен Радев ще управлява българската делегация на Срещата на държавните и държавни ръководители на страните-членки на НАТО.

Министър-председателят Бойко Борисов ще взе участие в Срещата на върха сред държавните и държавни ръководители на страните-членки от НАТО.

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще взе участие на срещата на върха на НАТО.

*** София

От 09.00 часа в зала „ Запад “, Комисията за битка с корупцията ще изслуша претендентите за ръководител на Антикорупционния орган.

От 09.30 часа в заседателната зала в постройката на Висш съдебен съвет на ул. „ Екзарх Йосиф “ № 12 ще се организира съвещание на Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет.

От 09:30 в хотел InterContinental Sofia, Бална зала, ще се организира конгрес под наслов: „ Българската стопанска система в края на 2019. Перспективи пред дребния бизнес за 2020 “.

От 11:00 часа Народното събрание ще организира изключително съвещание.

От 11.00 часа във връзка Международния ден на хората с увреждания в институцията на омбудсмана по покана на доцент Диана Ковачева ще бъде показана изложбата „ И ние можем! “, проведена от Гражданска групировка „ Родители в деяние “, в поддръжка на правото на труд на младежи с интелектуални усложнения.

От 11:00 часа в „ Изложбена зала “ – ЦУМ, ще се организира Вторият районен конгрес за обществено предприемачество.

От 11.00 часа в Информационния център против Румънското посолство, „ София – европейска столица на спорта “ и Столична община ще отличат надарени млади спортисти по Програмата за протекция на деца с изявени способности.

От 11:00 часа ще се организира гала по алегорично взимане шепа пръст покрай Паметника-костница на руските воини в кв. „ Лозенец “ в границите на интернационална акция „ Шепа пръст “, отдадена на увековечаване на руски бойци, починали на територията на Русия и непознати страни.

От 11.30 часа в залата на 5 етаж в Министерство на образованието и науката ще се организира брифинг по отношение на резултатите на българските възпитаници от извършеното през 2018 година интернационално проучване на просветителните резултати PISA.

От 12.00 часа във фоайето на втория етаж на Министерство на труда и обществената политика Бисер Петков ще съобщи поста на Деница Сачева.

От 13:00 часа в централата на Политическа партия АБВ на улица „ Врабча “-23, ще се организира конференция на партията.

От 15.00 часа в Аула Максима на УМБАЛ " Света Екатерина " ще бъде изнесена осведомителна лекция по отношение на донорството и трансплантацията.

От 17:00 часа в Американския център към Столичната библиотека, списание „ Светът на физиката “ – Съюз на физиците в България провеждат лектория: „ Светът на физиката онлайн “.

От 18:00 часа в хотел Хилтън, зала „ Мусала 1 “, ще се организира кръгла маса на тематика: „ Тридесет години народна власт – от кое място започнахме, какво постигнахме и къде желаеме да бъдем? “.

От 19:00 часа в зала „ Средец “ на хотел „ Балкан “, ще се състои гала по награждаване на спечелилите в XII годишно издание на състезанието " ИТ управител на годината ".

*** Бургас

В 13.30 часа в огромната зала на Младежкия културен център празнично ще бъде маркиран 3 декември - Международен ден на хората с увреждания.

От 18.30 часа в зала " Георги Баев " в КЦ " Морско казино " ще стартира Премиерата на плана " С гласа на Бургас ".

*** Варна

От 11.00 часа, в залата на Областния информативен център-Варна, на пл. „ Св. Св. Кирил и Методий “ №2 /Козирката/, ще се организира конференция във връзка основаването на новаторско обществено дружество, което ще се погрижи за запазване и разпространение на културно-историческото завещание на Бяла и Долни чифлик посредством основаване и поддържане на специфичен информативен уеб-сайт. То ще бъде финансирано с европейски средства и ще обезпечи прехранване на хора в неравностойно състояние. Освен да цифровизират локалните забележителности и просвета, наетите ще оказват помощ и за възстановяване на административното обслужване в двете общини.

От 13.00 ч. в офиса на ул. Сава Радулов № 14 Морски клуб " Приятели на морето " ще показа на конференция работа си по план " Морска академия 2019 -2020 ".

Между 14 и 15 часа в пространството на Градската художествена изложба - Варна A&G Art Meeting показва невероятна артистична демонстрация – под кураторството на Анна Халамян се разпростират три експозиции на четирима изключително значими за актуалната ни пластична просвета актьори – Милко Божков, Веселин Начев, Мими Добрева и Гълъб Гълъбов.

От 19.30 часа в Галерия Графит Варна на бул. Княз Борис № 1 ще се състои благотворителен коктейл в помощ на деца, лишени от родителска грижа „ Изкуството за деца в потребност “, проведен от Фондация „ Св. Св. Константин и Елена “. Със специфичното присъединяване на Васил Петров.

*** Велико Търново

От 10.00 часа в Община Велико Търново ще бъде открита галерия по случай Международния ден на хората с увреждания.

От 10.30 часа в Дневен център на ул. „ Поп Харитон 4 “ ще бъде маркиран Международния ден на хората с увреждания.

От 16.00 часа в конферентната зала на хотел „ Алегро “ ще се организира отбелязване на 10-годишината на Център за обществена рехабилитация и интеграция на деца и младежи.

От 19.00 часа в МДТ „ Константин Кисимов “ ще бъде показана „ Българи от остаряло време “ – оперета от Асен Карастоянов, по Любен Каравелов.

*** Враца

От 10.00 часа в Заседателната зала на Областната администрация, регионалният шеф Малина Николова ще организира работна среща с кметовете на общини и представители на териториалните звена по отношение на съгласуване на дейностите в просветителната система на региона.

*** Добрич

От 11.00 часа в градския парк „ Свети Георги “ ще бъде засадено дърво, което да припомня за хората, след чиято гибел, с помощта на дарените органи, са избавени човешки животи.

*** Кюстендил

От 11.00 часа в залата на читалище „ Братство” ще се състои Празничен концерт, отдаден на Международния ден на хората с увреждания. – отразява Венцеслав.

От 15.00 часа в кабинета на ръководителя на Общински съвет – Кюстендил ще се състои конференция по отношение на изключително съвещание на Общинския съвет. – отразява Венцеслав.

*** Перник

От 14.00 часа в заседателна зала " Струма " на Областната администрация, ще се организира съвещание на Областния съвет за съдействие по етническите и интеграционни въпроси.

*** Плевен

От 18.00 часа във Военен клуб ще се организира открита среща-дискусия с Михаил Заимов- подводен фотограф, водолаз, странник, публицист.

*** Пловдив

От 9:30 часа в Голямата Аула на Аграрния университет, министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева ще участва на представянето на SWOT разбора за околна среда и климат.

От 11.00 часа Областен информативен център - Пловдив провежда осведомителна среща, на която Представители от Централното координационно звено към Министерски съвет ще показват актуализирания обществен модул на Информационната система за ръководство и наблюдаване (ИСУН) 2020.

От 13.00 часа на публична гала в Регионалния природонаучен музей на ул. „ Христо Г. Данов “ № 34 ще бъдат връчени премиите за 2018 година на Сдружение „ Български музеи “ „ Наследство “.

От 17:30 часа в изложба „ Пловдив “, ще бъде показана независимата галерия на Деян Иванов Маргус от Дружество на македонските художници.

От 17.30 часа в Градската художествена изложба, живописецът Юрий Калоферов ще показа повече от 50 произведения в независимата си галерия „ Цвят и въодушевление “.

*** Поморие

От 16.30 часа на Вътрешна сцена на НЧ „ Просвета 1888”, гр. Поморие ще се състои разкриване на коледно-новогодишните празници и запалване светлините на Коледната елха, заря.

17.30 часа – Коледен привет за децата на Община Поморие и посетители на град Поморие. Запалване светлините на коледната елха и заря.

18.00 часа – Поздравителен концерт на деца от ЦПЛР – ОДК Поморие, 2.ДГ „ Детелина”, 1.ДГ „ Веселушко”, 3.ДГ „ Слънчо” и Общински духов оркестър.

18.50 часа – Празничен концерт на поп изпълнителката Христина Миленова Христова „ ТИТА”.

*** Русе

От 13.00 часа в зала „ Русе “ на Историческия музей ще бъде открита изложбата „ Готови за премеждие. Автомобилно рали Будапеща – Константинопол, 1912 година “

От 14.00 часа в Зала 1 на Областна администрация Русе ще се организира Ден на отворените порти.

*** Хасково

От 10.00 часа в зала „ Дружба “, ще се организира спортно-развлекателно стратегия за деца и младежи в неравностойно състояние.

От 11.00 часа в ДКТ „ Иван Димов “ ще се организира концерт във връзка Международния ден на хората с увреждания.

*** Шумен

От 10.00 ч. в зала 2 на Областна администрация ще се организира съвещание на Областната епизоотична комисия.

От 10:00 часа на Шуменското езеро ще се организира пожаро -тактическо обучение, в което ще вземат участие чиновници на РСПБЗН- Шумен и на бранш „ Специализирани оперативни действия “ към РДПБЗН- Варна.

От 11.00 часа в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция ще се състои конференция на управлението на „ Фикосота “ на тематика: „ Внедряване на енергийна успеваемост в производствата на компанията “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР