Лондон. Представяме пълния текст на речта на Борис Джонсън след

...
Лондон. Представяме пълния текст на речта на Борис Джонсън след
Коментари Харесай

The Guardian: Пъланата реч на Борис Джонсън – какво казва и какво има предвид

Лондон.
Представяме цялостния текст на речта на Борис Джонсън след избирането му за водач на консерваторите и мнения на Джесика Елгот – основен политически сътрудник на английския вестник The Guardian .

Искам да стартира с признателност към моя конкурент, Джереми - безусловно неизпълним участник в акцията, огромен водач и огромен политик. В хода на 20-те събития в границите на акцията... Вие сте бил другарски надъхан, добросърдечен, с обилие от блестящи хрумвания, които възнамерявам да открадна. И на първо място, желая да благодаря на нашия напускащ водач Тереза Мей за нейното извънредно управление на тази партия и на тази страна. Беше привилегия да послужвам в нейния кабинет и да видя пристрастеността и решителността, които тя постави по доста въпроси които са завещание отпреди.

Това е обилно самопризнание към Хънт, който организира по-нападателна акция, в сравнение с мнозина чакаха, оспорвайки сериозността и способността на противника му да заобикаля сложни въпроси. Неговата хвалба за „ брилянтните хрумвания “ на Хънт допуска, че той ще има забележителна роля в кабинета на Джонсън до сряда вечерта. Признанието към Мей е по-скоро от учтивост

Около мен ще има хора, които ще слагат под въпрос мъдростта на решението ви. Може да има и някои хора, които се чудят какво са създали. И никой човек, нито една партия няма монопол върху мъдростта.

Това е намекът на Джонсън, че в личната му партия ще има доста хора, които се усещат надълбоко загрижени за назначението му и сериозността, която ще донесе в офиса - да не приказваме за обещанието си „ да направи (Брекзит) или да почине “.. Вероятно има намек, че той има намерение да търси невъзмутими препоръки, защото счита, че той няма “монопол върху мъдростта ”. Това е вярата, която мнозина от хората, които се съмняват в него още таят.

Днес, в този основен миг в нашата история, ние още веднъж би трябвало да примирим две групи инстинкти, два благородни инстинкта, сред дълбокото предпочитание за другарство и търговия и взаимната поддръжка и сигурност сред Англия и нашите европейски сътрудници и едновременното предпочитание за демократичното самоуправление в тази страна. Някои хора споделят, че са те непримирими и това не може да бъде реализирано.

Това е началото на офанзивата на Джонсън към останалите в неговата партия - трима от които напуснаха държавното управление през миналата седмица в очакване на успеха му. Той декларира, че схваща техния инстинкт за поддържане на тесни връзки с Европейски Съюз, само че също по този начин приказва за една от минимум спорните аргументи за Брекзит - желанието за самоуправление - нещо, което ще се хареса на множеството консервативни депутати, без значение от позицията им за Брекзи.

Тази заран прочетох в The Fianacial Times, че никой от новите водачи не се е сблъсквал с толкоз притеснителни условия. Е, виждам Ви тази заран и си задавам въпроса: изглеждате ли обезсърчени? Чувствате ли се обезсърчени? Не мисля, че ме гледате отнесено. Мисля, че знаем, че можем да го създадем и хората от тази страна ни се доверяват да го създадем и знаем, че ще го създадем.

Джонсън сигурно е изправен пред обезсърчаващ набор от условия - заричане да извърши Брекзит единствено за 18 работни дни, откакто Народното събрание се върне от отпуск, тежки стопански прогнози, в случай че преследва Брекзит без договорка и размирен надъхан парламент, където болшинството му може да бъде единствено с един глас от края на идната седмица. Но тази част от речта е аленото месо за вярващите в партията, които са го издигнали - вярвайте, и всички тези неща могат да бъдат преодолени. Както се чака, няма детайлности за това по какъв начин.

Ние знаем мантрата на акцията - при положение, че сте го не запомнили - това е да правим Брекзит, да обединим страната и да победим Джереми Корбин и това е, което ще създадем. Някои към този момент показаха, че постигането, обединяването, успеха не е съвършеният акроним за предизборна акция, защото за жалост съкращението е dud . Но те не помниха е-то най-после, което мои другари, е за енергизиране. И на всички съмняващи се споделям: пич (dude), ще активизираме страната.

Някои вестници писаха, че новоизбраният Джонсън ще влезе сериозен в Даунинг стрийт. Тази част от речта наподобява, припомня за това, че е класическият Джонсън, който може би даже е съумял да се усмихне на най-силните си критици. Това също дава знак на парламентаристите, които биха могли да се изкушат да саботират премиерския му пост, напомняйки им за вероятния излаз от държавното управление на Джереми Корбин.

Ние ще правим Брекзит на 31 октомври, ще се възползваме от всички благоприятни условия, които ще донесат нов дух на благоприятни условия. И още веднъж ще повярваме в себе си, какво можем да създадем и като някой латентен колос ще се издигнем и ще разкъсаме дебелите въжета от подозрения в себе си и негативизъм.

Джонсън се връща на комфортна територия, набор от метафори за вярата във Англия, „ латентен колос “, вързан с въжета човек. Подобно е на предшественика му, Мей и нейния финансов министър Филип Хамънд, които се вслушаха в предизвестията за опустошението, което може да бъде провокирано от Брекзит без договорка. Сега Джонсън си е сложил нежеланата задача да покаже, че силата на волята и оптимизма са задоволителни, с цел да се преодолее политическата действителност.

Превод и редакция: Юлиян Марков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР