Лондон. Полицията пристъпи към отстраняване на активистите срещу климатичните промени

Лондон. Полицията пристъпи към отстраняване на активистите срещу климатичните промени ...

The Independent: Повече от 750 души са арестувани по време на екологичните протести.

Лондон. Полицията пристъпи към отстраняване на активистите срещу климатичните промени от моста „Ватерло“ и площад „Оксфорд“ в централната част на Лондон на шестия ден от „Бунтът срещу унищожението“, като общо арестите надвишиха 750, пише британският вестникThe Independent.
Двадесет и осем души до сега са обвинени във връзка с демонстрацията, откакто тя започна в понеделник.
Скотланд Ярд призна, че продължаващите арести причиняват логистични проблеми, свързани с пространството в килиите, както и засягането на „по-широката система на наказателно правосъдие“.
Скотланд Ярд заяви, че има „много стабилен полицейски план“ на за достъпа до летище „Хийтроу“, за да се уверят, че полетите могат да се проведат през Великденските празници без прекъсване.
Около 20 активисти, повечето от тях на възраст под 17 години, организираха кратка демонстрация по пътищата в близост до летище „Хийтроу“ в петък сутринта и бяха арестувани.
"Едно нещо, което е необичайно за тази демонстрация, е желанието на участниците да бъдат арестувани, както и липсата на съпротива срещу арестите", каза говорител на полицията.
Министърът на вътрешните работи Саджид Джавид призова полицията да използва "пълната сила на закона" срещу активистите против климатичните промени.
„Бунтът срещу унищожението“ отговори в изявление: „Бихме искали да напомним на онези, които са наредили на полицията да използват„ пълната сила на закона ”, че нашата акция е мирна и ненасилствена. Изправени сме пред климатична и екологична катастрофа. Сега не е време да бъдем на грешната страна на историята. "

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net