Лондон. Подводниците от Военноморския флот на Русия проект 636 Варшавянка“

Лондон. Подводниците от Военноморския флот на Русия проект 636 Варшавянка“ ...

The Telegraph: Новите подводници на Русия може да останат невидими за британските ВМС.

Лондон. Подводниците от Военноморския флот на Русия проект 636 „Варшавянка“ могат да действат в териториалните води на Великобритания, оставайки невидими за британските Военноморски сили (ВМС), пише британското консервативно издание The Telegraph, като се позовава на източници от въоръжените сили на страната.
Според източниците на изданието, новите руски подводници с малошумни дизел-електрически двигатели представляват заплаха за сигурността на Великобритания, следейки за движенията на британския флот в Северния Атлантик и включвайки се към подводните комуникационни кабели. Събеседниците на The Telegraph считат това за силен довод в полза на увеличаването на финансирането на ВМС на кралството.
„Новият командващ ВМС на Великобритания трябва да обезпечи на страната надеждна подводна отбрана“, заяви източникът на вестника. „Трябва да направим това, което вече правим, но на по-високо ниво. В момента руснаците жънат плодовете на огромни вложения и изследвания на нови разработки, направени преди 15-20 години и позволяващи им сега да произведат нов клас невероятно тихи подводници“.
The Telegraph цитира и думи на командващия ВМС на страната Тони Редкин от първото му публично изказване, според които в света се увеличава опасността от междудържавни конфликти. Също така той обещава да укрепи британския военен потенциал в Северния Атлантик, за да обезпечи „по-голяма свобода за маневри на средствата за ядрено сдържане“.

Превод и редакция: Иван Христов

Още военни новини четете в специализираното издание на Фокус "Военни известия"

Източник: focus-news.net