Лондон. Подводниците от Военноморския флот на Русия проект 636 Варшавянка“

...
Лондон. Подводниците от Военноморския флот на Русия проект 636 Варшавянка“
Коментари Харесай

The Telegraph: Новите подводници на Русия може да останат невидими за британските ВМС

Лондон. Подводниците от Военноморския флот на Русия план 636 „ Варшавянка “ могат да работят в териториалните води на Англия, оставайки невидими за английските Военноморски сили (ВМС), написа английското консервативно издание The Telegraph , като се базира на източници от въоръжените сили на страната.
Според източниците на изданието, новите съветски подводници с малошумни дизел-електрически мотори съставляват опасност за сигурността на Англия, следейки за придвижванията на английския флот в Северния Атлантик и включвайки се към подводните информационни кабели. Събеседниците на The Telegraph смятат това за мощен аргумент в интерес на увеличението на финансирането на Военноморски сили на кралството.
„ Новият командващ Военноморски сили на Англия би трябвало да обезпечи на страната надеждна подводна защита “, съобщи източникът на вестника. „ Трябва да създадем това, което към този момент вършим, само че на по-високо равнище. В момента руснаците жънат плодовете на големи инвестиции и проучвания на нови разработки, направени преди 15-20 години и позволяващи им в този момент да произведат нов клас необикновено тихи подводници “.
The Telegraph цитира и думи на командващия Военноморски сили на страната Тони Редкин от първото му обществено изявление, съгласно които в света се усилва заплахата от междудържавни спорове. Също по този начин той дава обещание да укрепи английския боен капацитет в Северния Атлантик, с цел да обезпечи „ по-голяма независимост за маневри на средствата за нуклеарно въздържане “.

Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР