Лондон/Париж. Франция и Великобритания може да влошат отношенията си след

...
Лондон/Париж. Франция и Великобритания може да влошат отношенията си след
Коментари Харесай

The Guardian: Франция и Великобритания може да влошат отношенията си след Брекзит, предупреждава бивш посланик

Лондон/Париж. Франция и Англия може да влошат връзките си след Брекзит, предизвестява някогашният английски дипломат в Париж Питър Рикетс, написа на първата си страница вестник Guardian .
Думите на Рикетс идват няколко дни преди в четвъртък, 18 януари, да се организира среща сред премиера Тереза Мей и президента Еманюел Макрон.
Официални лица от Париж и Лондон подчертаха, че двете страни имат желание да запазят положителните си връзки след Брекзит, най-много в сферите на защитата, външната политика и сигурността. Но съгласно Рикетс, някои проблеми сред двете страни към този момент стартират да се обрисуват ясно. Например, през септември френският президент предложи основаване на военна мощ на Европейския съюз, общ бюджет за защита на организацията и обща теория по тематиката. Англия от своя страна вижда НАТО като основен инструмент за европейска отбрана, а не обща войска на Европейски Съюз. Според Рикетс, Англия намира предлагането на Макрон „ неловко “. Според някогашния консултант по националната сигурност и помощник на английския „ Форин офис “, Брекзит може и да не отслаби съдействието сред двете страни в областта на защитата, само че ще сътвори риск Лондон и Париж да „ тръгнат в разнообразни направления “.
Превод и редакция : Цанко Цолов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР