ЛОНДОН. От специалния пратеник на “Труд”Общо финансиране на един балкански

...
ЛОНДОН. От специалния пратеник на “Труд”Общо финансиране на един балкански
Коментари Харесай

Борисов предложи общ балкански проект за електропреносната система

ЛОНДОН. От специфичния делегат на “Труд”

„ Общо финансиране на един балкански план за електропреносната ни система би било отлично решение за АЕЦ „ Белене “, предложи министър-председателят Бойко Борисов на конференция водачите на страните от Западните Балкани на Инвестиционния конгрес в Лондон. Той изясни, че електропреносните системи на страните в Западните Балкани би могла да се свърже, а резултат от това би могло да бъде същинска диверсификация на Балканите.

„ Имаме 2 платени нови нуклеарни реактори, които са платени, само че стоят в кашони “, съобщи министър-председателя.

„ Интересът на всяка страна в района е интерес и на останалите. Когато даже една страна от района е отвън Европейски Съюз, тогава има проблем за общата работа и развиване. Затова евролидерите виждат, че този район би трябвало да бъде изцяло интегриран и да бъде на равнището отговарящо на Европейски Съюз “, разяснява Борисов.

Борисов и водачите на Сърбия, Черна гора, Албания, Република Македония, Босна и Херцеговина и на Косово се разискаха опциите за привличане на поддръжка от частния, финансовия и обществения бранш за реализацията на инфраструктурни планове в Западните Балкани.

Публикувахте от Бойко Борисов в 26 февруари 2018 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР