Лондон. Официални представители на Обединеното кралство започнаха изготвянето на списък

...
Лондон. Официални представители на Обединеното кралство започнаха изготвянето на списък
Коментари Харесай

The Independent: Великобритания се готви да наложи санкции на Саудитска Арабия заради изчезването на Хашоги

Лондон. Официални представители на Обединеното кралство започнаха правенето на лист на саудитски чиновници по сигурността и държавното управление, които биха могли да бъдат подложени на наказания до изхода на следствието на изгубването на дисидентския публицист Джамал Хашгоги, източник, непосредствен до Рияд и Лондон, написа английският вестник The Independent .
Списъкът, направен от Службата за задгранично и английско поданство, може да бъде употребен, в случай че Англия реши да се позове на " поправката Магнитски ", което предходната година разреши на Англия да наложи наказания на задгранични чиновници, упрекнати в нарушавания на правата на индивида или да наложи ограничавания върху комерсиалната активност и пътуванията на саудитски жители в съгласуваност с Европейския съюз.
Помолено да удостовери или отхвърли съставянето на листата Министерството на външните работи съобщи, че " няма какво да добави " към казуса с Хашгоги, с изключение на мненията на външния министър Джеръми Хънт, изработен в четвъртък:
" Навсякъде по света хората, които от дълго време се считат за другари на Саудитска Арабия, споделят, че това е доста, доста сериозен въпрос ", сподели Хънт. " Ако тези изказвания са правилни, ще има съществени последствия. "
Смята се, че Джамал Хашоги е посетил консулството на Саудитска Арабия в Истанбул минимум два пъти преди 2 октомври, а източници на вестника обявиха, че часът за визитата Хашоги евентуално е било отлагано преднамерено до тази дата до тази дата. Един турски чиновник съобщи пред изданието, че аудио- и видеозаписите демонстрират, че Хашоги е бил атакуван и погубен скоро след влизането си в консулството.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР