Лондон. Обединеното кралство временно преустанови авиосъобщенията с Южна Африка, Ботсвана

...
Лондон. Обединеното кралство временно преустанови авиосъобщенията с Южна Африка, Ботсвана
Коментари Харесай

TACC: Великобритания прекъсна авиосъобщенията с ЮАР и пет други африкански държави

Лондон. Обединеното кралство краткотрайно прекрати авиосъобщенията с Южна Африка, Ботсвана и четири други африкански страни на фона на откриването на нов вариант на ковид B.1.1.529 в района, който може да е по-инфекциозен от до момента известните разновидности. Това заяви здравният министър на страната Саджид Джавид, предава TACC .

„ Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство проверява нов вид [на коронавируса]. Трябва да се изчакат повече данни, само че като защитна мярка шест африкански страни ще бъдат добавени към аления лист на ковид от среднощ, полетите ще бъдат анулирани, а завръщащите се британци ще би трябвало да съблюдават карантината “, написа Джавид в обществената мрежа „ Туитър “.

Списъкът на страните, с които Англия ще спре полетите, включва Южна Африка, Намибия, Лесото, Есватини, Зимбабве и Ботсвана, сподели министърът. „ Ще пожелаваме всички, които идват от тези страни от 04:00 [07:00 българско време] в неделя, да се слагат под карантина в хотели “, добави той.

Съответните страни бяха извадени от аления лист в края на октомври тази година. В същото време английското министерство на превоза посочи, че описът, който се актуализира на всеки три седмици, може в бъдеще да бъде попълван от страни, в които разпространяването на ковид ще бъде изключително необятно публикувано. Цената на десетдневен престой в специфични хотели при идване от страни от аления лист е почти 2285 паунда.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР