Лондон може да прибегне до кибератаки срещу Русия и забрана

...
Лондон може да прибегне до кибератаки срещу Русия и забрана
Коментари Харесай

Лондон се готви за кибервойна с Москва заради Скрипал

Лондон може да прибегне до хакерски атаки против Русия и възбрана за влизане на нейни жители на територията на Англия в отговор на отравянето през март тази година в Солсбъри на някогашния полковник от ГРУ Сергей Скрипал и неговата щерка Юлия.
Според информация на „ Дейли Телеграф “, ответните ограничения на Лондон могат да включват „ хакерски атаки, шпионаж и възбрана за влизане на обособени лица “. „ Кремъл би трябвало да почувства, че не може да работи безнаказано. Русия би трябвало да види, че има цена за това, което прави “, написа вестникът, цитира БГНЕС.

“Таймс “ на собствен ред написа, че английският министър председател Тереза Мей се готви за „ кибервойна против съветските шпионски мрежи “. Целта на тези дейности на английското държавно управление в киберпространството са нарушение на връзките на Главното ръководство /наследник на ГРУ/ на Генерален щаб на съветската войска, което Лондон счита за отговорно за отравянето в Солсбъри, както и уединяване на неговите източници на финансиране.

„ Англия ще противостои на „ враждебната активност “ на Русия благодарение на законни средства, с които разполага”, съобщи по-рано през днешния ден заместник-министърът на вътрешните работи по въпросите на сигурността Бен Уолъс.

Според английската версия, на 4 март в Солсбъри семейство Скрипал е отровено с „ Новичок “. Англия упрекна Русия за случая. Русия отхвърли тези обвинявания, акцентирайки, че нито в Съюз на съветските социалистически републики, нито в Русия е имало стратегия за създаването на този тип химическо оръжие. Специалистите от английската военна лаборатория не съумяха да открият произхода на веществото, с които бяха отровени семейство Скрипал. Скотланд Ярд търси двама обвинени за отравянето.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР