Лондон. Министърът на труда и пенсиите на Великобритания Амбър Руд

...
Лондон. Министърът на труда и пенсиите на Великобритания Амбър Руд
Коментари Харесай

РИА Новости: Великобритания може да подаде жалба за непристойното поведение на Жан-Клод Юнкер

Лондон. Министърът на труда и пенсиите на Англия Амбър Руд смята, че против ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер би трябвало да бъде подадена тъжба за неговото „ неприятно и необичайно “ държание на срещата на върха на Европейския съюз, съобщи самата тя пред вестник Daily Telegraph, предава РИА Новости .
Руд назова Юнкер „ противен “, като разясни, че има поради фотографията, на която ръководителят на Европейска комисия е положил примирително ръка на врата на английския министър председател Тереза Мей, явно развълнуван от разговора.
„ Това не ми хареса “, съобщи Руд.
Той също по този начин разяснява случая във вестибюла на постройката на Европейския съвет, когато Юнкер леко разроши косата на посрещналата го заместник-началник на протокола на Европейска комисия Пернила Сьолин.
„ Това е необичайно. Т.е., в случай че това се беше случило в нашия парламент, уповавам се, щеше да последва публична тъжба “, съобщи английският министър. Освен това тя напомни за срещите във ведомствата на Европейски Съюз, като означи, че членовете на Европейска комисия „ обичат мощните обятия “.
Юнкер, прочут със своеобразното си възприятие за комизъм и ненапълно фриволния си фасон, към този момент нееднократно бе упрекван в необичайно държание. През февруари, на пленарната сесия на Европейския парламент той мина зад някогашния белгийски министър председател Ги Верхофстад и другарски му разроши косата. Това провокира усмивка на лицето на водача на фракцията на либерал-демократите.
Но, по думите на неизвестен източник от Европейски Съюз, такива дейности по отношение на дами „ се одобряват за неуместни “, макар че „ всички дробре схващат, че това е проявяване на комизъм на неконформист, който също по този начин целува хората по челото “.
Освен това, при започване на октомври Юнкер стартира едно от изявленията си в Брюксел с реплика на танцувалните придвижвания на английския министър председател Тереза Мей, а през юли, на срещата на върха на НАТО, той колкото да стоеше на краката си и едвам не падна върху украинския президент Петро Порошенко.
Пълномощията на Юнкер на поста ръководител на Европейска комисия изтичат през есента на 2019 година. Той към този момент разгласи, че няма желание да претендира за втори мандат.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР