Лондон. Министър-председателят на Великобритания Борис Джонсън иска да насрочи нови

...
Лондон. Министър-председателят на Великобритания Борис Джонсън иска да насрочи нови
Коментари Харесай

Die Zeit: Борис Джонсън вижда новите избори като «единствен изход от задънената улица на Брекзит

Лондон. Министър-председателят на Англия Борис Джонсън желае да насрочи нови парламентарни избори, в случай че депутатите блокират със закон излизането на страната от структурите на Европейския съюз без спорзумение, отбелязва немският народен всекидневник Die Zeit .
„ Наистина не желая избори, само че в случай че депутатите гласоподават за следващото безсмислено закъснение на Брекзит, това би бил единственият излаз ", съобщи Джонсън след провалянето в гласуването в Народното събрание за тактиката му за излизане на страната от Общността.
Парламентът разчисти пътя за законодателна процедура, с която попречи напускането на Европейски Съюз от Англия на 31 октомври без съглашение. В нея се планува се, че Джонсън ще бъде принуден да изиска отсрочване на Брекзит, в случай че до 19 октомври не бъде утвърдено съглашението за излизане.
Джонсън обаче не желае да удължи периода за Брекзти при „ каквито и да е условия “ и се надява на нови избори. Съответното предложение ще бъде импортирано от него в Народното събрание в границите на деня. За приемането му обаче се нуждае от болшинство от две трети в Долната камара, по тази причина разчита на опозицията. Лидерът на лейбърстите Джереми Корбин желае да се намеси в обстановка, само че единствено когато законът против нерегламентираното излизане от Европейски Съюз бъде признат. „ Тогава ще гласуваме, с цел да могат хората да вземат решение за бъдещето на страната ни ", написа Корбин в обществената мрежа „ Туитър “.
Новите избори по този начин или другояче наподобяват неизбежни. Джонсън загуби болшинството си в Народното събрание, а 21 „ бунтовници “ от Консервативната партия, които гласоподаваха срещу предлагането на държавното управление за Брекзит, бяха изгонени от фракцията. Сред тях са някогашният финансов министър Филип Хамънд и Кен Кларк.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР