Лондон. Министър-председателят на Гърция Кириакос Мицотакис заяви, че е обсъдил

...
Лондон. Министър-председателят на Гърция Кириакос Мицотакис заяви, че е обсъдил
Коментари Харесай

Kathimerini: Мицотакис заяви, че на срещата с Ердоган са обсъдени всички повдигнати въпроси

Лондон. Министър-председателят на Гърция Кириакос Мицотакис съобщи, че е разискал с турския президент Реджеп Тайип Ердоган „ всички въпроси “, които неотдавна ускориха напрежението сред двете страни. Лидерите се срещнаха в коридорите на срещата на върха на НАТО в Лондон, предава електронното издание на вестник Kathimerini .

Според информация, Мицотакис споделя на Ердоган, че съглашението сред Турция и Либия, което е подписано за разграничение на морските граници, е недействително съгласно закона и усложнява връзките в района.

„ Представих всички въпроси, които произтичат от дейностите на Турция. Забелязани са различията и на двете страни. Но се съгласихме да продължим полемиките по отношение на ограниченията за създаване на доверие от министерството на защитата “, съобщи Мицотакис пред публицисти след срещата.

„ Искам да уверя гръцкия народ, че е имало и ще има проблеми в връзките с Турция. Но считам, че до момента в който двете страни демонстрират благосклонност, в последна сметка те могат да бъдат преодолени “, добави министър-председателят.

Превод и редакция : Мария Факова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР