Лондон. Лидерът на цивилното правителство на сирийските кюрди Илхам Ахмед

...
Лондон. Лидерът на цивилното правителство на сирийските кюрди Илхам Ахмед
Коментари Харесай

The Guardian: Сирийските кюрди обвиниха Великобритания в „едва забележим отговор“ на турската инвазия в Северна Сирия

Лондон. Лидерът на цивилното държавно управление на сирийските кюрди Илхам Ахмед упрекна Англия в „ едвам видим отговор “ на турската инвазия в Сирия, заявявайки, че Обединеното кралство наподобява не желае да наскърбява Анкара, тъй като се опасява от изолираност след излизането си от Европейския съюз, написа английският вестник The Guardian
Илхам Ахмед, ръководителят на Сирийския либерален съвет, политическото крило на Сирийските демократични сили (СДС), разкритикува решението на Доналд Тръмп да даде зелена светлина на турското настъпление в Североизточна Сирия като историческо закононарушение, което ще остави Съединени американски щати да се бори за съдружници в Близкия изток, в случай че Конгресът не успее да принуди американския президент да промени желанията си бързо.
Тя упрекна Турция в осъществяване на военни закононарушения в целия район, оставяйки 400 000 души разселени с дребен или никакъв достъп до филантропична помощ. Анкара отхвърля да е правила зверства.
Ахмед към този момент беше в Съединени американски щати, където предишния месец се постара да убеди Конгреса да гласоподава за широкомащабни наказания против Турция.
Тя помоли света да си спомни 11 хиляди бойци на Съюз на демократичните сили, които починаха през последните четири години за успеха над „ Ислямска страна “, описвайки решението да ги изоставят като „ закононарушение с исторически размери “.
„ Трагично е да се види реакцията на тези, които направиха тези жертви, с цел да защитят човечеството. Бойците, които се биха и починаха в тази война, не биха желали да бъдат отнети правата на техните общности ”.
Ахмед се срещна и с френския президент Еманюел Макрон, който, съгласно нея, изрази персоналната си незадоволеност от едностранното му решение за Сирия.
Макрон разказва НАТО като организация в положение на „ мозъчна гибел “, защото не съумява да координира тактиката си в Сирия и разрешава на Турция - член на алианса - да работи против стратегическите ползи на своите съдружници в района. Основният бенефициент на тази липса на съгласуваност, предизвести Ахмед, е „ Ислямска страна “.
Говорейки за Обединеното кралство, тя сподели: „ Хората във Англия – по-голямата част от обществото - са изразили това, което мислят за неотдавнашната турска военна интервенция, само че позицията на английското държавно управление е доста слаба, съвсем невидима и съвсем нищо не е казано, или най-малко нищо ясно.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР