Лондон. Лидерът на либералдемократите Джо Суинсън призова т бившите проевропейски

...
Лондон. Лидерът на либералдемократите Джо Суинсън призова т бившите проевропейски
Коментари Харесай

The Independent: Лидерът на либералдемократите търси съмишленици сред торите, които да осуетят плановете за Брекзит на Борис Джонсън

Лондон. Лидерът на либералдемократите Джо Суинсън прикани т някогашните проевропейски настроени министри да се „ изправят и заемат ясна позиция ” за Брекзит - тъй като се опасява, че няма задоволително от тях да се опитат да спрат Борис Джонсън да изведе Англия от Европейски Съюз без съглашение, написа левият проевропейски вестник The Independent .
Суинсън съобщи, че идващите седмици съставляват „ огромен тест “ за тези депутати от консерваторите, които признават риска от Брекзит без съглашение, само че към този момент са се въздържали от очевидна опозиция.
Без да показва имена, тя обясни, че групата включва освен тези, които са излезли от кабинета (Филип Хамънд, Дейвид Гоук и Рори Стюарт), само че и други, които заемат министерски постове, макар предходните опасения по отношение на напускането на Европейски Съюз (Амбър Ръд и Ники Морган).
В изявлението пред The Independent по-малко от две седмици откакто беше определена за правоприемник на сър Винс Кейбъл, тя удостовери, че е в контакт с някогашни министри на торите, които се отхвърлиха от кабинета на Джонсън. Тя също по този начин организира полемики с евентуални „ бегълци “които биха могли да сложат край работното му болшинство от единствено един народен представител, като „ преминат пътеката “ пред плануваната дата на Брекзит на 31 октомври.
С про-европейските тори като Филип Лий и Марго Джеймс намерено обмислят напускането на партията поради управлението на Джонсън, мнозина от Уестминстър още „ бегълци “
Суинсън удостовери, че тя е в контакт с „ хора, които споделят нашите полезности “
На въпрос дали счита да разкрие кои биха се включили към нейната партия за " есенна изненада " на септемврийската конференция на партията в Борнмут, тя ще отговори единствено: " Надявам се да увеличим парламентарната партия в допълнение. "
Междувременно депутатите от всички партии против Брекзит не престават да водят диалози за вероятни парламентарни механизми за прекъсване на новия министър-председател, който възнамерява Брекзит без съглашение на 31 октомври. Те също по този начин желаят да открият опцията за финален референдум.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР