Лондон. Консервативната партия на Великобритания продължава да води с 13%

...
Лондон. Консервативната партия на Великобритания продължава да води с 13%
Коментари Харесай

London Evening Standard: Няма промяна в подкрепата за Джонсън или лейбъристите след телевизионния дебат във Великобритания

Лондон. Консервативната партия на Англия продължава да води с 13% опозицията в лицето на лейбъристите на Джереми Корбин след телевизионният спор, част от предизборната акция преди вота на 12 декември, съгласно последните статистически изследвания, написа вестник London Evening Standard .
Статистиката, направена от „ PA Media ” в границите на последните седем дни сочи, че торите и лейбъристите получават по един % повече поддръжка спрямо предходен интервал, само че разликата сред тях остава 13%. Консервативната партия разполага с 43% от поддръжката на хората на този стадий, до момента в който лейбъристите биха получили 30% от вота, в случай че изборите бяха през днешния ден.
Либералдемократическата партия остава трета с 14%. Доверието в „ Партия Брекзит “ на Найджъл Фараж продължава да пада – 5% от интервюираните са дали отговор, че са дали своят вот за тях и към този момент те водят с два % над „ Зелената Партия “, която има 3%.
Премиерът Борис Джонсън и водача на лейбъристите Джереми Корбин се изправиха в ефирен спор по-рано, малко преди изборите на 12 декември.
Въпреки това очевидно в него не е имало победител, защото и преди него разликата в поддръжката за тях беше 13%.
Общо 6,7 млн. хора са следили дебата по малкия екран, в който двамата политически водачи спориха за Брекзит, опазването на здравето на Англия, общественото доверие в политиката, шотландската самостоятелност и връзките на Принц Андрю с Джефри Епщайн.
Корбин разказа обещанието на Джонсън да „ реализира Брекзит “ до януари 2020 година като „ нелепост “, до момента в който министър председателят от своя страна сподели, че Корбин „ не е в положение да води “ страната.
Торите бяха изправени пред рецензии, откакто малко след края на дебата техният акаунт в обществената мрежа „ Туитър “ беше показан като „ самостоятелен фактчекър “ – страница за регулиране на обстоятелства.
Това провокира бурни реакции в интернет пространството и беше оповестено за робия, като даже Централната изборна комисия разяснява случая, като подсети на партиите, че техните гласоподаватели имат право на „ бистрота и интегритет “ в своите предизборни акции.
Либералдемократите и Шотландската национална партия не бяха част от дебатите, въпреки да се пробваха да стигнат до тях посредством съда, несполучливо.

Превод и редакция: Теодор Пенев
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР