Лондон. Камарата на общините на Великобритания планира да започне кампания

...
Лондон. Камарата на общините на Великобритания планира да започне кампания
Коментари Харесай

The Times: Пускат кучета да душат за депутати-наркомани в Камарата на общините

Лондон. Камарата на общините на Англия възнамерява да стартира акция за битка с опиатите в английския парламент: за задачата на територията на целия парламент може да бъдат пуснати кучета-търсачи, оповестява The Times .

Председателят на Камарата на общините Линдзи Хойл сподели, че ще организира следствие на наркоманията в Уестминстър. Той даде обещание да включи полицията, откакто в Народното събрание започнаха да се появяват от ден на ден доказателства за използването на кокаин и други противозаконни субстанции: следи от тях бяха открити тук-там, налични единствено за хора с депутатски пропуски.

На собствен ред депутатът от консерваторите Чарлз Уокър, който оглавява административния комитет, сподели, че Камарата на общините ще разиска въпроса идната седмица. Той напомни, че долната камара на английския парламент от дълго време употребява кучета-търсачи за търсене на експлозиви: в този момент може да се наложи да се разшири техният състав и да се намерят такива, които откриват опиати.

Според английския вестник предишния месец чиновниците на Камарата на общините са получили уведомление, че сред постройките на Народното събрание може да се усети миризма на марихуана. По-рано стана известно, че през миналата година на територията на Народното събрание или наоколо до него са задържани двама наркодилъри, а 13 души са арестувани за владеене на опиати. Сега доста източници оповестяват за постоянната приложимост на кокаин от група депутати. Следи от опиати клас А са открити при вечерна инспекция в 11 от 12-те тествани тоалетни, в това число в най-близките до кабинетите на министър-председателя и министъра на вътрешните работи. До някои от тези тоалетни се стига единствено с депутатски пропуски.

Премиерът Борис Джонсън ще вкара нови строги ограничения против употребяващите кокаин от междинната класа и ще промени концепцията, че някои хора могат да одобряват опиати от клас А без никакви последици. Изданието допуска, че министър-председателят ще „ даде урок “, като накаже някои от високопоставените извършители. Максималното наказване за всяко лице, задържано за владеене на противозаконни субстанции, е седем години затвор.

Десетки депутати, специфични съветници, учени и други, поискали анонимност, споделиха с английския вестник своите истории за това по какъв начин са се сблъскали с наркоманията в Уестминстър. Един от тях описа по какъв начин на празненство народен представител искрено смъркал кокаин в наличието на публицисти. Друг показа наблюдението си, че депутатите постоянно са по-внимателни от другите чиновници и одобряват субстанции в офисите си - един от тях е заловен късно през нощта да взима линия от бюрото си.

Редица източници изброяват едни и същи имена на няколко депутати от двете партии, за които се твърди, че са употребявали опиати от клас А пред сътрудници на домашни празненства. „ Кокаиновата просвета процъфтява в Народното събрание “, сподели деец от Уестминстър пред The Times. По думите му някои хора са резиденти, а други единствено се въртят към този кръг. „ Някои от тях са необятно известни, други са млади амбициозни депутати и служители, само че всички рискуват кариерата си “, съжалява политикът. „ Те считат, че са неуязвими, предпазени от приятелите си в този балон. Това провокира потрес, само че и горест. Много от тях се нуждаят от помощ “.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР