Лондон. Френският президент Еманюел Макрон изключи идеята за съставянето на

...
Лондон. Френският президент Еманюел Макрон изключи идеята за съставянето на
Коментари Харесай

The Guardian: Еманюел Макрон изключи идеята за специална търговска сделка между ЕС и Великобритания след Брекзит

Лондон. Френският президент Еманюел Макрон изключи концепцията за съставянето на специфична комерсиална договорка сред Европейски Съюз и Англия след Брекзит, това написа на първата си страница вестник The Guardian . Според него, Лондон няма да получи достъп до пазара на Европейския съюз, в това число бранша на финансовите услуги, в случай че не прави вноски в бюджета на организацията и не одобри всички правила на Съюза.
Френският държавен глава достави тежкото си известие в края на обща конференция сред него и Тереза Мей, по време на визитата на Макрон в Лондон в четвъртък, като това се случва на фона на упованията за стопляне на връзките след постигането на съглашение за подсилването на общата граница в Кале, съгласно постановленията на които, Англия ще заплати съвсем 45 милиона паунда за задачата.
Финансовите услуги са един от секторите, в които Франция се надява да наложи въздействието си след Брекзит, разяснява английският вестник. В същото време английските компании се притесняват от бариерите, които би могло да докара липса на комерсиално съглашение, измежду които е и загубата на така наречен „ паспортно право “, което разрешава на фирмите, регистрирани в Лондон и чието седалище е в английската столица, да упражняват активност на територията на целия Европейски съюз.
На въпрос дали Франция се пробва да „ накаже “ Англия поради Брекзит, Макрон отговори по този начин: „ не съм пристигнал с цел да санкционирам или давам награда “. Според него, „ изборът е на Англия, само че страната няма да има достъп до бранша на финансовите услуги “. Френският президент добави, че „ в случай че Англия желае да има този достъп, дано заповяда, само че това ще значи, че Лондон би трябвало да обезпечава вноски в бюджета на Европейски Съюз и одобри неговите правила “. Изданието напомня, че сходно обстановка съществува в Норвегия. Другият вид съгласно френският президент е договорка от вида на тази, която Европейски Съюз има с Канада, само че която не обезпечава пълностоен достъп до пазара на Съюза, написа изданието.
Тереза Мей по-рано бе безапелационна, че Англия ще напусна единния пазар, само че министър председателят отбелязва в четвъртък, че въпреки всичко се надява на „ надълбоко и особено партньорство “ със страните от Европейски Съюз.
Превод и редакция : Цанко Цолов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР