Лондон. Две седмици преди годишнината от изчезването/атаката с нервнопаралитично вещество

...
Лондон. Две седмици преди годишнината от изчезването/атаката с нервнопаралитично вещество
Коментари Харесай

The New York Times: Руския флаг се развя над Солсбъри две седмици преди годишнината от изчезването/отравянето на Сергей Скрипал

Лондон. Две седмици преди годишнината от изчезването/атаката с нервнопаралитично вещество против някогашния полковник от Главното разследващо ръководство (ГРУ) на Русия Сергей Скрипал в Солсбъри, Англия, някой закачи огромно съветско знаме на градската катедрала през нощта, а жителите на градчето възприеха това като насмешка към претърпените тествания през последната година, написа американското издание The New York Times .
Снимките на съветския байрак, развяващи се от скеле към катедралата, бяха необятно публикувани в обществените медии в неделя сутринта.
Викарият на Солсбъри Николас Пападопулос съобщи,че това е „ извънредно неуместно “.
По неговите думи, „ това е насмешка към големите персонални нещастия и вредите, нанесени на града от невижданите офанзиви с нервно-паралитично вещество в Солсбъри предходната година “.
Не излиза наяве кой се е изкачил на скелето, обграждащо постройката, с цел да сложи знамето, което небрежно е отстранено в неделя сутринта. Флагът е предаден на полицията, оповестиха от катедралата.
„ Каква нелепост “, съобщи депутатът от Консервативната партия Джон Глен в „ Туитър “. „ Това е насмешка със сериозните събития, които, за жалост, Солсбъри претърпя предходната година.
„ Ню Йорк Таймс “ отбелязва, че казусът е обект на комизъм в Русия.
„ Руските управляващи, които отхвърлиха отговорността за нападението против господин Скрипал, взеха провокационен, саркастичен звук по време на следствието, даже когато нападателите бяха разкрити, че са били отличени чиновници на съветската военна разследваща работа “, написа изданието.
Вестникът е засегнат още от това, че съветската държавна Russia Today е изпратила шоколадови модели на катедралата в Солсбъри на другите новинарски медии по време на празниците.
Авторът е най-раздразнен от това, че предишния месец съветски производител на настолни игри е пуснал такава, наречена „ Нашите в Солсбъри “ („ Наши в Солсбери “), в която участниците вървят по хипотетичния път на хипотетичните причинителите на нападението Александър и Анатоли и в последна сметка доближават до въпросното британско градче.
„ Може да се каже, че това беше концепция, с която да отговорим на Западните медии “, съобщи Михаил Бобер, който е съставил играта.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР