Лондон. Демонстранти се събраха в събота в множество градове във

...
Лондон. Демонстранти се събраха в събота в множество градове във
Коментари Харесай

AFP: Във Великобритания се провеждат митинги срещу спирането на дейността на парламента

Лондон. Демонстранти се събраха в събота в голям брой градове във Англия против спорния ход на премиера Борис Джонсън за прекъсване на активността на Народното събрание седмици преди Брекзит, предава AFP .
Протестите се организират преди идната интензивна политическа седмица, в която съперниците на Джонсън ще се стремят да блокират хода в съда и да одобряват законодателство против излизане от Европейски Съюз без договорка - и даже могат да се опитат да смъкват държавното управление му при избор на съмнение, разяснява организацията.
Хиляди протестиращи излязоха на улиците на разнообразни градове и градове от преди обяда, като уредниците - използваха лозунга #StopTheCoup („ Спрете преврата “) - заявявайки, че се надяват стотици хиляди да вземат присъединяване.
Лявата група „ Моментум “, тясно обвързвана с главната опозиционна Лейбъристка партия, прикани своите последователи да " окупитрат мостове и да блокират пътища " преди митингите.
Хиляди се събраха в Манчестър, Йорк и Нюкасъл в Северна Англия, шотландската столица Единбург и Белфаст в Северна Ирландия, като събития са планувани на към 30 места.
Най-големите демонстрации се чакат в Лондон, където хиляди със свирки и барабани, доста от тях развяващи флагове на Европейски Съюз се събраха по обяд на Даунинг Стрийт, като скандират " Срам за Борис Джонсън! ".

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР