Лондон/Делхи. Военните твърдят, че допълнителна база ще увеличи възможността да

...
Лондон/Делхи. Военните твърдят, че допълнителна база ще увеличи възможността да
Коментари Харесай

The Daily Express: Заплахата от Трета световна война: Индия ускорява военната си подготовка

Лондон/Делхи. Военните настояват, че спомагателна база ще усили опцията да се следят китайските кораби и подводници, които навлизат в Индийския океан през Малакския проток, написа The Daily Express .
Все по-големи стават терзанията на Делхи от засилващото се китайско военно-морско наличие в региона. Индийското държавно управление се опасява, че мрежата от комерсиални пристанища, които то построява от Шри Ланка до Пакистан, може да се трансформира в система от военно-морски авантпостове.
От 2014 година, когато Нарендра Моди пое премиерския пост, страната деликатно следи придвижването на китайските кораби през Малакския проток. Всяка година близо 120,000 кораба минават през Индийския океан, като повече от половината прекосяват този пролив.
Адмирал Сунил Ланба, главнокомандващ индийските военно-морски сили, е получил заповед да сътвори нова база на 180 благи северно от Порт Блеър, столица на Андаманските и Никобарските острови, съюзна територия на Индия в Индийския океан.
Индия и Китай спорят за правото на въздействие в региона. Делхи се пробва да даде отпор на засилващата се китайска дипломация.

Превод и редакция: Ивелина Ватова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР