Лондон да каже какво иска за сделката за Брекзит настояха

...
Лондон да каже какво иска за сделката за Брекзит настояха
Коментари Харесай

Юнкер и Барние за Брекзит: Лондон не казва какво иска

Лондон да каже какво желае за договорката за Брекзит настояха шефът на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и основният договарящ от страна на Европейски Съюз Мишел Барние. Двамата направиха изявления пред Европарламента във връзка със обстановката към Брекзит и държанието на английския министър председател Борис Джонсън. Преди два дни Юнкер имаше работен обяд с Джонсън, на който по този начин и не се стигна до съответни оферти или сделки.
Едва ли ще се изненадате, в случай че ви кажа, че министър председателят съобщи волята на Обединеното кралство за реализиране на съглашение, само че добави, че при всички положения страната ще напусне Европейски Съюз на 31-ви октомври със или без него, сподели Юнкер пред евродепутатите. Това значи, че рискът за отдръпване без договорка остава прекомерно действителен. Може би това ще бъде изборът на Обединеното кралство, само че в никакъв случай на Европейски Съюз, акцентира шефът на Европейска комисия. Затова избирам да се съсредоточвам върху всичко, което можем да създадем, с цел да реализираме това съглашение, добави той.
Жан-Клод Юнкер повтори общественото си обръщение, че Лондон би трябвало да показа реалистични оферти за подмяна на защитния ирландски граничен механизъм, който е част от спорзумението за развода на Англия с Европейски Съюз.
Не съм прочувствено завързан към ирландския защитен механизъм, добави Юнкер и посочи, че е помолил Борис Джонсън документално да престави други възможности на настоящия контракт.
Още по-остър бе основният договарящ Мишел Барние. Той изясни, че Европейски Съюз не е в въодушевление да се " преструва на договаряния ", изтъквайки неналичието на съответни оферти от страна на Лондон.
Той съобщи, че неконтролиран Брекзит няма да реши също по този начин и доста от проблемите към правата на европейските жители, тези с ирландската граница и с английските отговорности в границите на дълготрайния бюджет на единния блок.
Евродепутатите би трябвало да гласоподават резолюция, призоваваща Англия да получи още едно удължение на крайния период за Брекзит, с цел да се даде повече време на Лондон да се съгласи с изискванията за своето отдръпване от Европейски Съюз.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР