Лондон/Будапеща. Хиляди са излезли на протест в Будапеща срещу закона

...
Лондон/Будапеща. Хиляди са излезли на протест в Будапеща срещу закона
Коментари Харесай

The Guardian: Хиляди на протест в Будапеща срещу „робския закон“

Лондон/Будапеща. Хиляди са излезли на митинг в Будапеща против закона за спомагателното работно време, станал прочут като „ робският закон “, съгласно който работодателите имат право да изискват до 400 часа ексклузивен труд годишно, написа The Guardian в неделното си издание. Гневът на унгарците е ориентиран против ръководството на Виктор Орбан като цяло, против правосъдната система и за свободата на медиите.
Хиляди протестиращи в Унгария не помниха за снега и смразяващите температури и излязоха по улиците на протестен марш против дясното държавно управление на Виктор Орбан, с цел да осъдят грубото законодателство на страната им. Протестът им е предизвикан от признатия през декември „ рабски закон “.
Поне 10 000 души са взели участие в шествието в Будапеща, от историческия Площад на героите до постройката на Народното събрание на брега на Дунава. Някои са протестирали против новите съдилища, които могат елементарно да бъдат манипулирани, както твърди рецензията. Други са се оповестили непосредствено против следените от страната медии с крясъци „ Телевизията лъже “. Транспарантите, които са носели в събота протестиращите, са призовавали „ Да пометем режима “ и за „ национална стачка “.
Партията на Орбан „ Фидес “, която има необятна поддръжка, завоюва изборите през предходната година и има две трети парламентарно болшинство. Правителството му пое контрола над институции, които по-рано бяха самостоятелни, а Европейският парламент гласоподава да открие дисциплинарни процедури против Унгария, поради риска, на който се подлага правилото за ръководство на закона.

Превод и редакция: Ивелина Ватова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР