Лондон/Брюксел. Британският премиер Тереза Май започна спешна обиколка на европейски

...
Лондон/Брюксел. Британският премиер Тереза Май започна спешна обиколка на европейски
Коментари Харесай

AFP: Тереза Мей предприе спешна обиколка на европейски столици в опит да спаси споразумението за Брекзит

Лондон/Брюксел. Британският министър председател Тереза Май стартира незабавна обиколка на европейски столици във вторник в опит за спасяването на съглашението за Брекзит един ден след отсрочване на парламентарно гласоподаване на текста, с цел да избегне тежко проваляне, предава AFP .
Тереза Мeй закусва с холандския министър председател Марк Рюте в Хага, преди да се насочи към Берлин за обяд с канцлера Ангела Меркел, и по-късно да пътува до Брюксел.
Тя търси " уверения " във връзка с наредбите в съглашението за отдръпване от Европейски Съюз във връзка с Северна Ирландия, което се надява да реализира компромис по по този начин наречения „ защитен механизъм “ и да убеди депутатите от нейната партия да поддържат съглашението
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер съобщи преди срещата с Тереза Мей, че е " сюрпризиран ", че тя е поискала спомагателни диалози.
" Изненадан съм, тъй като бяхме постигнали съглашение на 25 ноември " на последната среща на върха на Европейски Съюз, сподели той пред Европейския парламент в Страсбург.
" Сделката, която сме постигнали, е допустимо най-хубавата договорка, това е единствената допустима договорка “, акцентира той.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР