Лондон. Британският премиер Борис Джонсън ще обещае да поддържа суверенитета

...
Лондон. Британският премиер Борис Джонсън ще обещае да поддържа суверенитета
Коментари Харесай

Reuters: На визитата си в Киев, Борис Джонсън ще обещае да защитава суверенитета на Украйна

Лондон. Британският министър председател Борис Джонсън ще обещае да поддържа суверенитета на Украйна по време на визитата си в Киев във вторник като част от дипломатическите старания на Запада да спре възможна съветска инвазия, за която Москва твърди, че няма доказателства, че възнамерява, осведоми Reuters .

Това идва, откакто Съединените щати обявиха, че са в дейни полемики със съдружниците си за допустимо разполагане на американски войски на източния фланг на НАТО, настрана от към 8500 военнослужещи, които към този момент бяха сложени в подготвеност предходната седмица.

Русия, която причисли Крим от Украйна през 2014 година и поддържа сепаратистите в източната част на страната, упорства за гаранции за сигурност, в това число заричане, че НАТО в никакъв случай няма да одобри Киев.

Съединените щати обявиха, че има дребен късмет Украйна да се причисли скоро, само че че страната има правото да взема решение за личното си бъдеще. Междувременно Вашингтон и Москва се пробват да реализират съглашения за сигурност в Европа, откакто тези, подписани по време на Студената война, стопираха да работят. Едновременно с това двете сили са съперници на енергийния пазар на Европейски Съюз.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР