Лондон. Британският премиер Борис Джонсън получи доклад относно вътрешното разследване

...
Лондон. Британският премиер Борис Джонсън получи доклад относно вътрешното разследване
Коментари Харесай

Reuters: Борис Джонсън получи доклад за партитата в резиденцията му

Лондон. Британският министър председател Борис Джонсън получи отчет по отношение на вътрешното следствие на хипотетични празненства в резиденцията му на Даунинг стрийт, които са нарушили рестриктивните мерки поради ковид, се споделя в изказване на кабинета му, представено от Reuters .

Джонсън, изправен пред най-сериозната опасност за премиерския си пост поради хипотетичните в нарушаване на локдауна в неговата резиденция и офис на на Даунинг Стрийт, до момента устоя апелите да подаде оставка, като споделя, че хората би трябвало да изчакат отчета на Сю Грей.

„ Можем да потвърдим, че Сю Грей е предоставила настояща информация за следствията си на министър-председателя “, сподели представител на кабинета.

Столичната полиция на Лондон заяви в петък, че е почнала следствие на някои от събитията, с цел да реши дали има осъществени закононарушения.

В резултат на полицейското следствие документът от Грей не е цялостният отчет, който другояче Джонсън би получил. Актуализацията ще бъде оповестена по-късно в понеделник, а Джонсън също ще направи изказване пред Народното събрание в 15:30 часа локално време (17:30 часа българско време).

Седмици наред медийни репортажи за повече от дузина събирания, в това число с алкохол, в градината на Даунинг стрийт, предизвикаха необятно публично неодобрение, подхранвайки схващането, че политическият хайлайф не е спазвал строгите правила на локдауна, които са били годни за останалата част от страната.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Попитан дали счита, че е нарушил разпоредбите, Джонсън сподели по-рано в понеделник: " Ще би трябвало да изчакате и да видите резултата от следствията... само че, несъмнено, аз се придържам безусловно към това, което споделих в предишното. "

Джонсън се извини за позволените неточности и сподели, че е участвал на едно градинско празненство, мислейки, че е работно събитие, само че отхвърли апелите за отдръпване.

Въпреки това сриващите се рейтинги в социологическите изследвания изнервиха депутатите в личната му партия, повдигайки вероятността, че могат да провокират избор на доверие. Няколко консервативни депутати към този момент обществено го приканиха да напусне.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР