Лондон. Британският премиер Борис Джонсън инструктира министрите да изготвят стабилни

...
Лондон. Британският премиер Борис Джонсън инструктира министрите да изготвят стабилни
Коментари Харесай

The Guardian: Британското правителство разглежда проблема с недостиг на работна сила заради Covid-19

Лондон. Британският министър председател Борис Джонсън инструктира министрите да изготвят „ постоянни проекти за изключителни обстановки “ по отношение на дефицита на работна мощ поради рекордния брой ежедневни инфекции с ковид, които биха могли да окажат съществено въздействие върху бизнеса през идващите седмици, написа английският вестник The Guardian

Офисът на кабинета удостовери, че макар ускорената стратегия за стимулиране, водачите на обществения бранш са били помолени да се приготвят за най-лошия сюжет, при който до една четвърт от служащите няма да могат да отидат на работа заради високите равнища на Covid-19 измежду популацията.

Офисът твърди, че до момента разстройствата, породени от варианта „ Омикрон “, са били следени в „ по-голямата част от обществения бранш “, само че признава, че ръководителите в обществения бранш са били помолени да разработят „ най-лошите сюжети “ при 10%, 20% и 25% неявяване на работна мощ, заяви Press Association.

Стив Баркли, министър на кабинета, ръководи „ постоянни срещи “ с министри, с цел да оцени по какъв начин ще бъдат наранени работната мощ, веригите за доставки и учебните заведения, поради разпространяването на „ Омикрон “ в цялата страна.

Офисът му призна, че бизнеса и публичните услуги може да се сблъскат с по-нататъшни разстройства през идващите седмици и че Джонсън е упълномощил на министрите да тестват проекти за изключителни обстановки и да проучат решения, които могат да подкрепят съответните браншове при неподходящи сюжети, породени от краткотрайно доста понижена работна мощ.

Новината идва, откакто Daily Telegraph заяви, че насоките на държавното управление за работа от вкъщи в Англия може да останат в действие през по-голямата част от януари.

Баркли сподели: „ Тъй като хората се връщат на работа след коледната почивка, високите равнища на предаване на „ Омикрон “ значат, че бизнесът и публичните услуги ще се сблъскат с спиране през идващите седмици, изключително заради неявяване на личен състав, по-голямо от естественото.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР