Лондон. Британският министър по въпросите, свързани с Брекзит Доминик Рааб

...
Лондон. Британският министър по въпросите, свързани с Брекзит Доминик Рааб
Коментари Харесай

The Guardian: Любимият на британците сандвич с бекон, маруля и домат ще оцелее при Брекзит без споразумение, но ще струва повече

Лондон. Британският министър по въпросите, свързани с Брекзит Доминик Рааб даде обещание на потребителите, че няма да има дефицит на продуктите на обичания на страната сандвич с бекон, домат и маруля, в случай че Англия излезе от Европейски Съюз без съглашение, написа The Guardian.
„ Кой в действителност може да допусна, че при положение на Брекзит без съглашение Европейски Съюз няма да може да продава храна на английските консуматори? Нека ви кажа, обратно на някои диви изказвания, ще може да се радвате на сандвича от бекон, маруля и домат и след Брекзит “, съобщи Рааб.
Основният снабдител на бекон в страната – датската компания „ Дейнпак “, предизвести, че въпреки и че няма да има дефицит, цената може да скочи, тъй като по-голямата част от продукта идва от страните от Европейски Съюз и може да бъде наранена от нововъведените митнически цени. От там предизвестиха, че цената може да се усили с 15 пенса за пакет от осем резена.
В момента се ускоряват страховете по отношение на намаляващата самодостатъчност на Англия в продоволствено отношение – те създава едвам 60% от питателните артикули, които създава. Почти всички артикули на сандвича ще се внасят.
От датската компания увериха, че каквото и да се случва „ Датската корона ще продължи да изнася във Англия, както през последните 130 години “. „ Търговията претърпя две международни войни, Студената война, Великата меланхолия и финансовите рецесии от последното десетилетие. Напълно сме сигурни, че датският бекон ще надживее и Брекзит “, написа в заявление на компанията.
Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР