Лондон. Британски войски са разположени на границата на Полша с

...
Лондон. Британски войски са разположени на границата на Полша с
Коментари Харесай

The Times: Великобритания изпрати военни на полско-беларуската граница

Лондон. Британски войски са ситуирани на границата на Полша с Беларус, на фона на ескалация на напрежението поради рецесията с мигрантите, написа лондонският вестник The Times .

Мариуш Блашчак, полският министър на защитата, сподели, че английските кралски инженерни войски са били изпратени на „ разследващо “ обучение със съдружниците от НАТО на фона на опълчването сред Минск и Варшава за ориста на стотици мигранти, опитващи се да доближат до Европейския съюз.

Сирийски, иракски и йеменски бежанци се струпват на границата от дни. Съветът за сигурност на Организация на обединените нации упрекна Беларус, че употребява мигрантите, с цел да дестабилизира източната граница на Европейски Съюз.

Източници от английската войска споделиха пред The Daily Telegraph, че разполагането на английски войски е знак за „ съюзническа взаимност “.

Говорител на Министерството на защитата сподели: „ Обединеното кралство и Полша имат дълга история на другарство и са съдружници в НАТО. Малък екип от личен състав на въоръжените сили на Обединеното кралство се разположи след съглашение с полското държавно управление, с цел да изследва по какъв начин можем да предоставим инженерна поддръжка за справяне с настоящата обстановка на границата с Беларус.

Около 150 английски бойци към този момент са ситуирани в полския град Ожиш, на 80 благи от границата с Беларус. Подразделението е част от водената от Съединени американски щати бойна група на силите на НАТО. Сега Англия изпраща спомагателни 10 военни от инженерните войски на самата граница като част от разследваща задача, с цел да откри по какъв начин може да бъде укрепена границата. „ Поляците са наши другари и ние ще създадем каквото можем, с цел да помогнем “, сподели източник от защитата.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР