Лондон. Британецът Чарлз Роули, пострадал от контакт с нервно-паралитичното вещество

...
Лондон. Британецът Чарлз Роули, пострадал от контакт с нервно-паралитичното вещество
Коментари Харесай

РИА Новости: Отровеният с „Новичок“ в Еймсбъри възнамерява да съди Русия за едини милион британски лири

Лондон. Британецът Чарлз Роули, потърпевш от контакт с нервно-паралитичното вещество „ Новичок “ в Еймсбъри предишното лято, има намерение да заведе дело против Русия и да изиска обезщетение в размер на към един милион паунда, съгласно английският вестник The Mirror, представен от РИА Новости
Както твърди британецът, случаят доста е повлиял на живота му, тъй че той „ желае правдивост “.
Адвокат на Роули е Патрик Магуайър. Той обмисля за своя клиент опцията да заведе дело против Русия. Според юриста Роули продължава да страда „ от съществени странични резултати “, откакто отровната субстанция е попаднала в тялото му.
На сутринта на 4 юли предходната година английската полиция заяви за случай в Еймсбъри, при който двама души са били „ изложени на незнайно вещество “ и са приети в болница в сериозно положение. По-късно от Скотланд Ярд бе обявено, че мъжът и дамата са били отровени със същото вещество като някогашния полковник от ГРУ Сергей Скрипал и щерка му Юлия. Роули е изписан от болничното заведение няколко седмици по-късно. Друга жертва, 44-годишната Дон Стърджъс, партньорка на Чарлз, умря няколко дни по-късно в болничното заведение в Солсбъри.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР