Лондон. Борис Джонсън се очаква да призове хората днес да

...
Лондон. Борис Джонсън се очаква да призове хората днес да
Коментари Харесай

The Times: От 19 юли Борис Джонсън предлага свобода, но с предупреждения

Лондон. Борис Джонсън се чака да призове хората през днешния ден да живеят, като че ли вирусът не съществува след 19 юли, в случай че не желаят рестриктивните мерки да бъдат въведени още веднъж, написа The Times .

Докато удостоверява, че всички останали ограничавания на обществените контакти ще бъдат отстранени в Англия след седмица, министър-председателят ще подчертае, че „ предпазливостта е безусловно нужна “ в лицето на възходящите инфекции. Уелс би трябвало да преразгледа своите ограничавания в четвъртък, а Шотландия се чака да анулира някои ограничавания на 19 юли и множеството на 9 август.

Старши научни съветници приканиха хората през вчерашния ден да продължат да работят от у дома през лятото и да не „ прекаляват със обществените контакти ” заради риска от увеличението на пациентите в лечебните заведения с хиляди дневно.

Сюзън Хопкинс, от британската работа за публично опазване на здравето, съобщи, че никой не може да „ утвърди с овации “ решението за унищожаване на всички ограничавания и страната би трябвало да бъде готова те да се върнат в къси периоди, в случай че приемът в лечебните заведения се усили прекалено много.

Джонсън отхвърли изказванията, че краят на рестриктивните мерки е „ необратим “, откакто учените го предизвестиха, че решението да се отвори изцяло страната е хазартен ход, който може да се обърка.

Премиерът ще даде внимателни упования за живота след 19 юли, когато ще се постави завършек на локдауните с молба хората да продължат с доста от навиците, образувани по време на пандемията.

Източник от държавното управление сподели, че „ най-хубавият метод да се уверим, че в никакъв случай няма да се върнем (към локдауните) е да бъдем внимателни “.

Джонсън ще съобщи, че Англия „ се приближава до крайния крайъгълен камък в нашата пътна карта без блокиране, само че проектът за възобновяване на нашите свободи би трябвало да пристигна с детайл на предизвестие “.

Макар да хвали триумфите на програмата за имунизация, която „ отслаби “ връзката сред инфекциите и приемането в болница, той ще предизвести, че „ световната пандемия към момента не е завършила “.

Той се чака да предизвести: „ Случаите ще нарастват, до момента в който се връщаме към свободата си, тъй че когато потвърдим проектите си през днешния ден, посланието ни ще бъде ясно. Вниманието е безусловно належащо и всички ние би трябвало да поемем отговорност, с цел да не заличим напредъка си, като подсигуряваме, че продължаваме да пазиме нашата здравна система. "

Хопкинс назова решението за преустановяване на рестриктивните мерки в този момент „ тънък балансиращ акт “, като се има поради, че забавянето може да разреши на повече хора да се имунизират, само че би рискувало да провокира нова вълна през есента или зимата и да окаже още по-голям напън върху Националната здравна система (НЗС). " Не мисля, че знаем правилния отговор ", сподели тя пред Times Radio.

Министърът на опазването на здравето Саджид Джавид, съобщи, че случаите могат да доближат 100 000 дневно, а Хопкинс пресметна, че е „ допустимо “ това да докара до 3000 одобрявания в болница дневно скоро по-късно. " Това ще зависи от държанието, което ние като човеци и като общество ще имаме ", сподели тя.

Превод и редакция: Юлиян Марков


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР