Лондон (Bloomberg)– British Petroleum и неговите партньори просто похарчиха $28

...
Лондон (Bloomberg)– British Petroleum и неговите партньори просто похарчиха $28
Коментари Харесай

BP откри още едно гигантско газово находище в Каспийско море


Лондон (Bloomberg)– British Petroleum и неговите сътрудници просто похарчиха $28 милиарда, с цел да пуснат в ход великански план за природен газ в Азербайджан и това може да е единствено началото.

Британският петролен колос има намерение до 2020 година да пробие шест нови проучвателни сондажа в страната, съгласно Гари Джоунс, районният президент на BP за Азербайджан, Грузия и Турция. Ако упованията му бъдат изпълнени, компанията може да откри ново газово поле, което да е почти същото като находището Шах Дениз, чиято величина е колкото Манхатън и от него се добива продукция.

" Наред с Бразилия, Азербайджан се откроява с своите полета, които са ни на фокус пред идващите няколко години ", сподели Джоунс в телефонно изявление. " Това е доста значима проучвателна стратегия за нас, която демонстрира увереноста ни и ролята, която виждаме в Каспийско море. "

Компаниите, в това число BP, влагат повече пари в Евразия, район с солидни, неизползвани газови резервоари, които на процедура са в непосредствена непосредственост до европейските купувачи, които са „ гладни “ за гориво. През юни 2018г. BP и сътрудници, в това число Lukoil и Petronas, започнаха да изпращат газ от втората фаза на Шах Дениз посредством нова връзка сред Каспийско море и Турция. От 2020 година горивото ще тече към Гърция, България и Италия, когато завърши построяването на окончателният стадий на тръбопроводната система.

Ако BP открие повече газ в близки проучвателни сондажи, компанията може да употребява същите тръбопроводи за превозване на това гориво за Европа.

" Ето за какво имаме много амбициозна стратегия за изследване, която развиваме в Каспийско море и преглеждаме и някои доста значими газови благоприятни условия ", сподели Джоунс. Бихме могли да „ поемем този източник на доставяне с газ още в средата на века “.

Зависимост от Русия

Пристигането на каспийски газ в Югоизточна Европа ще спомогне за понижаване на тежката взаимозависимост на района от горивото, което се подава от Русия. Това, дружно с възходящата роля на втечнения природен газ от снабдители като Съединени американски щати и Катар, ще предложи различен източник на доставки. Двете етапи на Шах Дениз ще създават към 26 милиарда куб.м. / година, което е повече от годишното ползване на Полша.

Усилията на BP са ориентирани към региона на Shafag-Asiman, който би могъл да бъде подобен с този на Shah Deniz 2, като сондажът е плануван по-късно тази година, както и към вероятността за развиване на Shah Deniz, където ще се сондира през 2020 година, сподели Джоунс. Също ще се прегледа и петролното развиване в две други области.

Според Джоунс, решенията за финансовите разноски към момента не са наранени от спада на цените на петрола в края на 2018 година,

макар че това възобнови фокуса на BP за намирането на по-големи и перспективни области в Азербайджан.

" Нашето съмнение е, че цената на петрола ще остане ниска за дълго време, всичко, което вършим, е ориентирано към понижаване структурата на разноските в Каспийско море ", сподели Джоунс. " Имаме доста триумфи в това, че работим доста тясно с нашите сътрудници и държавното управление на страната.

By Anna Shiryaevskaya and Kelly Gilblom on 1/10/2019, worldoil.com

Преводът е оповестен в Бюлетина на Центъра за проучване на Балкански и черноморски район

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР