Лондон. Бебе, родено в Обединеното кралство на двама родители, живеещи

...
Лондон. Бебе, родено в Обединеното кралство на двама родители, живеещи
Коментари Харесай

The Independent: Забраняват на бебе, родено във Лондон от двама родители с право на постоянно пребиваване, да живее във Великобритания

Лондон. Бебе, родено в Обединеното кралство на двама родители, живеещи в Британия, е лишено от правото да живее в страната. Адвокатите по правата на индивида назовават решението „ срамно “ и „ евентуално нелегално “, написа английският вестник The Independent .
Д-р Чарлз Крил, американски жител и специфичен консултант на парламентарната изборна комисия, се завръща във Англия от Флорида с годеницата си Катарина Викен и тяхната 15-седмична щерка Виола Пърл Викен-Крил, когато са спрени от гранични чиновници.
Те са декларирали, че детето му няма право да обитава в страната.
Вместо това те са обяснили, че детето може да влезе във Англия, само че единствено със шестмесечна туристическа виза, посочваща, че тя няма право да работи или да употребява публични услуги.
Д-р Крил, на 56 година, живее законно в Обединеното кралство от края на 90-те години и има право на престояване за неустановен период. Неговата избраница - норвежка гражданка - е гражданин на Англия от повече от десетилетие. Те живеят дружно с бебето си в Южен Лондон.
Крил разказва случая на границата, като споделя: „ Чувствах се смачкан и искрено изплашен. Това е последното нещо, което чаках “.
„ Служителят по имиграцията беше нападателен. Той посочваше проблеми, само че не за какво нещата бяха проблеми. Те споделяха, че единствено тъй като е родена в Обединеното кралство, това не значи, че тя има право да остане, само че не обясняваха за какво, просто, „ действаха официално “. Ограничаването на публичните услуги ме тревожи, защото бебетата би трябвало да посещават постоянно детска консултация. В прочут смисъл това заплашва здравето на децата. "
Д-р Крил сподели, че до момента в който той " се радва " да живее във Англия, публичната среда и настроенията са " изменени във връзка с имигрантите ", до точката, където годеницата му е почнала да се пита дали фамилията би трябвало да остане във Англия.
" Ако аз, който съм задоволително благополучен да съм работил за Военновъздушни сили и съм работил в Народното събрание, получавам такова равнище на експанзия, то какъв брой страдат доста други имигранти в тази страна? " -добави той.
Адвокатът по правата на индивида Шоаиб Хан сложи под подозрение легитимността на решението, като съобщи, че това е " освен срамно и недопустимо, само че евентуално нелегално ".
„ Дете, родено от лице, което има право за престояване с неустановен период, е английски жител по рождение. Ако, както наподобява, бащата точно с подобен статут, когато детето се роди, това дете е британец ”, сподели той. „ Фактът, че пътува с американски паспорт, не визира правата й като английски жител. Майката е жител на Европейското икономическо пространство, пребиваващ в Обединеното кралство, тъй че детето има право да обитава във Англия на тази основа. "
Той добави, че казусът е " един от стотиците сходни неуместни и безчовечен решения, взимани от Министерството на вътрешните работи всекидневно ".

Превод и редакция: Юлиян Марков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР