Лондон. Австрия и Дания са последните в списъка на страните,

...
Лондон. Австрия и Дания са последните в списъка на страните,
Коментари Харесай

Daily Express: Провалът на ваксинационната стратегия на ЕС кара някои членове да се замислят за напускането му

Лондон. Австрия и Дания са последните в листата на страните, които „ излязоха от имунизационната тактика на Европейски Съюз “, написа Daily Express . Канцлерът Себастиан Курц съобщи, че Австрия ще работи с Израел и Дания по второто потомство ваксини против ковид и „ към този момент няма да разчита на Европейски Съюз в бъдеще “. Съобщението беше възприето от мнозина като укор към европейската скица за доставяне с ваксини, която изостава доста от Обединеното кралство, Израел и Съединени американски щати. В изявление за най-продавания немски вестник Bild Курц съобщи, че Европейската организация по медикаментите работи „ прекомерно постепенно “ с утвърждението на медикаментите.

Според мнението на изданието, има опасенич, че едионството на блока се разрушава в лицето на пандемията. Датският министър-председател Мете Фредериксен от своя страна съобщи, че към този момент е кандидатствала за доставка на остатъците от имунизациите на Израел - което е още един знак за намаляване на доверието в Брюксел във връзка с доставките на медикаменти. Както отбелязва вестникът, пандемията, ограничаващите ограничения и бавният старт на програмата за всеобща имунизация на Европейски Съюз безспорно изострят наклонността за разделяне в Европа. Датският евродепутат Петер призна пред изданието, че страната му може да гласоподава по въпроса за напускането на блока още през 2026 година, както и че Дания следи от близко развиването на обстановката във Англия.

„ Не е загадка, че датските евроскептици възнамеряват да употребяват съглашението за Брекзит като проект за възобновяване на личните им опити за овакантяване на Европейския съюз “, написа Daily Express. През 2018 година водачът на Датската национална партия Кристиан Тулесен Дал призна, че проектите му да се отдръпна от Брюкселския блок сега са на изчакване, защото чака „ опция “ на участието. В диалог с кореспонденти в датския град Сондерборг Тулесен Дал добави, че може да употребява английската договорка, с цел да изиска сходни отстъпки за Дания.

В извънредно изявление за Daily Express немският евродепутат и юрист от Европейски Съюз Гунар Бек съобщи, че триумфът на програмата за имунизация в Обединеното кралство несъмнено може да провокира „ домино резултат след Брекзит “. „ През идващите няколко години ще забележим по какъв начин Англия се държи отвън Европейски Съюз. Но съм оптимист “, сподели той. Според него „ ранните последствия от рецесията с COVID-19 и методът, по който се ползва програмата за имунизация в Обединеното кралство, са позитивни сигнали “, които могат да окажат доста въздействие върху държанието на обособените страни в Европейски Съюз - изключително тези, които „ не харесват политиките, насърчавани от Франция и Германия “.

В същото време, съгласно мнението на евродепутата, главните претенденти за овакантяване на Европейски Съюз са Финландия, която спори с Брюксел за еврото, Дания, която не е съгласна с такива аспекти на европейската политика като миграцията, и Нидерландия, недоволна от огромните дотации за еврозоната.

„ Не мога да си показва Италия или страните от Южна Европа да изоставен - най-малко до момента в който не получат своя дял от немските пари “, добави немският политик.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР