ЛОНДОН (AP) — Пробивите на данни като неотдавнашното, включващо милиони

...
ЛОНДОН (AP) — Пробивите на данни като неотдавнашното, включващо милиони
Коментари Харесай

Един технически съвет: Какво да направите, ако вашата лична информация е била разкрита при нарушение на сигурността на данните

ЛОНДОН (AP) — Пробивите на данни като неотдавнашното, включващо милиони клиенти на AT&T, стават съвсем постоянно събитие.

Тъй като все по-голяма част от живота ни се движи онлайн, нашите персонални данни като имейл адреси, телефонни номера, рождени дати и даже пароли стават все по-уязвими за кражба или неправилно откриване.

При злонамерени пробиви киберпрестъпниците могат да употребяват откраднати данни, с цел да се насочват към хора с фишинг известия или като теглят заеми или кредитни карти на тяхно име, постоянно срещан и нездравословен вид кражба на идентичност.

Ето няколко съвета по какъв начин да се отбраните.

Имайте поради

В Съединените щати няма федерален закон, задължаващ фирмите или организациите да уведомяват лица за нарушавания на сигурността на данните, само че е общоприета процедура те да осведомят засегнатите клиенти и постоянно дават идентичност услуги за отбрана, сподели Орен Арар, вицепрезидент по поверителността на потребителите в компанията за киберсигурност Malwarebyte...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР