ЛОНДОН (AP) — Депутатът Саймън Харис беше избран за министър-председател

...
ЛОНДОН (AP) — Депутатът Саймън Харис беше избран за министър-председател
Коментари Харесай

Саймън Харис е назначен за нов министър-председател на Ирландия. Той е най-младият лидер в страната

ЛОНДОН (AP) — Депутатът Саймън Харис беше определен за министър-председател на Ирландия посредством гласоподаване в Народното събрание във вторник, като на 37 години стана най-младият водач в страната.

Харис взима като началник на трипартийното съдружно държавно управление на Ирландия от Лео Варадкар, който разгласи изненадващата си оставка предишния месец. Харис, който беше министър на висшето обучение в държавното управление на Варадкар, беше единственият претендент да го замести като началник на дясноцентристката партия Fine Gael.

Депутатите в Dáil, долната камара на Народното събрание на Ирландия, потвърдиха Харис като taoiseach, или министър-председател, с 88 гласа против 69.

Харис беше определен за първи път в Народното събрание на 24 години и получи прякора „ TikTok taoiseach “ – произнася се TEA-шок – поради привързаността му към другарство в обществените медии. Той е изправен пред провокации, в това число напрегнати здравни услуги, внезапно растящи жилищни разноски и изселване на депутати от Fine Gael, повече...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР