Лом. С флашмоб Не на дрогата! Животът е прекрасен!“ ученици

...
Лом. С флашмоб Не на дрогата! Животът е прекрасен!“ ученици
Коментари Харесай

Монтана: С флашмоб „Не на дрогата! Животът е прекрасен!“ ученици от Лом отбелязаха Международния ден за борба с наркоманиите

Лом. С флашмоб „ Не на дрогата! Животът е прелестен! “ възпитаници от Лом означиха Международния ден за битка с наркоманиите, оповестиха за Радио „ Фокус ” – Видин от Местната комисия за битка с противообществените демонстрация на малолетните и малолетните. Ученици, обществени служащи и психолози дружно се включиха в играта „ Двете страни на една страст “ и демонстрираха по какъв начин се усеща един здрав и един наркозависим човек. Участниците в проявата чуха и „ Историята на един наркоман “ по автентичен случай. За да сигнализират за вредата от дрогата и да засилят резултата на потрес от това, до каква степен може да стигне един наркоман, децата демонстрираха и образователен скелет със спринцовки и цигари. В знак на съпричастност и в памет на жертвите на дрогата, участниците в събитието пуснаха черни балони в небето.
Деца и жители написаха и своите послания и апели да не се стига до приложимост на опиати. България е на пето място измежду страните то Европейския съюз с 42% смъртност на наркозависими до 25-годишна възраст. Повече от една трета от наркозависимите у нас в никакъв случай не са се опитвали да се излекуват, а 33% от младежите до 18 години са употребявали най-малко един път през живота си опиат, сочи статистиката на Националния фокусен център по наркомании.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР