Локви кръв се появиха край игрище през уикенда и смутиха

...
Локви кръв се появиха край игрище през уикенда и смутиха
Коментари Харесай

Известен наш режисьор разнася труп из Пловдив!

Локви кръв се появиха край игрище през уикенда и смутиха спокоен квартал в центъра. Привечер пък катафалка и духовник с развято расо нагазиха в тревите край последните блокове на жилищен регион „ Тракия”. Оказа се, че окървавеният мъртвец е бутафорен. А на „ местопрестъплението” вместо полиция имаше единствено кинаджии - екипът на режисьора Павел Г. Веснаков, написа " Марица ".

С неговата злокобна история " Химера " започнаха фотосите на първия от седемте късометражни кино лентата, които по задание би трябвало да са въодушевени и отдадени на Пловдив. Те ще бъдат снимани до края на лятото по плана „ КИНОПЛОВДИВ”, като на финала ще бъдат съединени в общ филм-омнибус. Първоначалната поръчка на фондация „ Пловдив 2019” е, че той ще бъде пълнометражен, ще показва града на тепетата и ще бъде публикуван и в чужбина като част от програмата на семейството на града като евростолица на културата. Фондацията финансира начинанието с 250 000 лв., а общият бюджет на кинопроекта е 365 000 лв..

Част от парите са изхарчени за предварителната подготовка - всеки от екипите на 7 режисьори има опция да прекара в Пловдив един месец, с цел да усети духа и атмосферата, за открие локални истории и персони, да намери забавни местоположения за фотосите. Мрачният прочит на режисьора на „ Откраднат живот” Павел Г. Веснаков затвори в събота актьорския екип с Йоана Буковска в основната женска роля в панелка на ул. „ Велико Търново”, където в предишното бе ателието на художника Вълчан Петров. По сюжет в задния двор на кооперацията водач намира митично творение. Като схваща, че полицията не може да му помогне, той е заставен да се обърне към Бог. Въпреки напъните на в. „ Марица” в продължение на 2 дни да беседва с екипа по този начин и не стана ясно каква е концепцията на режисьора, какво подстрекателство се търси и каква е връзката сред историята и града на тепетата. Материалът към този момент е сниман в три снимачни дни, като на Йоана Буковска-Давидова партнират актьорите Георги Иванов, Даниел Рашев, Иван Пасков, а зад камерата е операторът Орлин Руевски.

На 23 юни идва ред на втория кинотандем - Петър Вълчанов и Кристина Грозева, основателите на нашумелите български ленти „ Урок” и „ Слава”. По предварителна информация тяхната концепция е да покажат Пловдив през детските очи на Тео, която израства в града на тепетата. В ролята на основната героиня ще влезе детето на режисьора Петър Вълчанов и внучка на пловдивския художник Вълчан Петров. Късометражният филм „ Тео, която живее на покрива “ ще бъде сниман на покрив наоколо до паметника Альоша до 27 юни от оператора Кирил Проданов.

По време на едномесечния си престой в Пловдив режисьорските екипи са се спрели и на забавен антикварен магазин, тиха скрита уличка и площад, които също ще са декор на фотосите.

Останалите пет късометражни кино лентата ще се снимат до края на лятото. След сглобяване на всички парчета в пълнометражната лента премиерата се чака през март следващата година.

Снимките са предшествани от 7 работилници с екипите. В първата Павел Г. Веснаков приказвал за разликата сред тв сериал и кинофилм. След него Ралица Петрова от екипа на „ Без Бог” фокусирала вниманието върху въпроса по какъв начин се написа сюжет. Темата на Петър Вълчанов е работата с артисти. Вече са извършени и две работилници с деца. В едната в СУ „ Найден Геров” в „ Столипиново” възпитаници са предизвикани да сглобят фоторазказ от фотоси. В другата деца от школите в някогашния Общински детски комплекс измислили история и снимали с камера своя късометражна лента, която се занимава с връзките сред младежите и деянията на експанзия сред тях. Работилницата на пловдивчанина Димитър Кутманов е отдадена на фрагмента като детайл от всяка киноистория, а Любомир Младенов прави паралели с историята на киното.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР