Локомотив София пропусна победата над Миньор Перник и двата тима

...
Локомотив София пропусна победата над Миньор Перник и двата тима
Коментари Харесай

Изпусната дузпа лиши Локо София от победа над Миньор

Локомотив София пропусна успеха над Миньор Перник и двата отбора приключиха при резултат 0:0 на стадион " Локомотив ". В огромният провинен за " столичните желензичари " се трансформира Светослав Диков, който пропусна да се разпише от дузпа в заключителните минути на дуела, а преди този момент направи два фрапантни пропуща. През първата част домакините нацелиха и гредата. След равенството " червено-черните " остават на върха във Втора лига, а перничани заемат втората позиция.

Домакините стартираха нападателно срещата. В 3-ата минута Денислав Станчев проби по левия фланг и центрира остро в наказателното поле, само че Светослав Диков не доближи до топката, а Виктор Райчев не рискува и мазета в ъглов удар. Александър Александров центрира от корнера, след което последва решителна интервенция на Даниел Леонтиев.

В 10-ата минута Мики Орачев напредна в половината на гостите и стреля с левия крайник, само че ударът му бе слаб и не заплаши вратата на Миньор.

Пет по-късно перничани сътвориха най-хубавата си голова опция досега. Калоян Йосифов нахлу в наказателното поле, само че бе добре затвоерн от Мики Орачев и вратаря Ивайло Василев, след което ударът му не намерия очертанията на вратата.

" Столичните железничари " дадоха отговор с бързо разиграване от фаул, след което последва удар на Александър Александров, само че и при него топката излезе в навън.

Постепенно темпото на игра спадна, в резултат на високите температури в София и головите положения пред двете порти липсваха.

В 35-ата минута гостите разиграха заучено състояние от фаул. Капитанът Томислав Павлов подаде към дъгата на наказателното поле към Илиян Илиев, само че изстрелът на последния бе доста слаби не откри задачата.

" Столичните железничари " дадоха отговор незабавно с отдалечен изстрел на Калоян Стефанов, който мина около десния непряк дирек.

В 41-ата минута се получи безредие в наказателното поле на Миньор, Марио Петков стреля от сложна позиция, само че Даниел Леонтиев уверено улови.

Три по-късно домакините бяха покрай откриването на резултата. Светослав Диков смъкна в наказателното поле към Марио Петков. Капитанът не съумя да нанесе удар, при което се получи безредие и топката се озова в Денислав Станчев, който стреля, само че кълбото срещна десния непряк дирек на вратата. Това бе и последното по-интересно деяние през първата част.

Първото по-сериозно състояние през вторите 45 минути бе основано от гостите. Капитанът Томислав Павлов центрира от фаул в наказателното поле, където Калоян Йосифов стреля с глава, само че изстрелът му бе доста неакуратен и не заплаши Ивайло Василев.

В 50-ата минута Александър Александров центрира на задната греда, където Наско Милев стреля с глава, само че нападателят заби топката в земята и тя излезе в навън.

Минута по-късно Илиян Стефанов напредна в половината на Миньор и стреля от границата на наказателното поле, само че и неговият удар не откри задачата.

Перничани дадоха отговор с изстрел на Томислав Павлов, който попадна непосредствено в ръцете на Ивайло Василев.

В идващите минути " столичните железничари " продължиха да натискат противника си, като постоянно редуваха флангови офанзива с такива през центъра. От своя страна гостите пробваха да успокоят темпото като задържат дълготрайно топката.

В 58-ата минута още веднъж капитанът на Миньор бе най-активен в предни позиции. Томислав Павлов заложи на компактен удар от отдалеченост, който не затрудни Ивайло Василев и стражът на домакините улови на голлинията.

В 64-ата минута перничани бяха покрай откриването на резултата. Томислав Павлов центрира от фаул в наказателното поле, където Веселин Васев стреля с глава, само че право в ръцете на ИВайло Василев.

Минута по-късно Светослав Диков направи очевиден пропуск. Илиян Стефанов центрира остро паралелно на голлинията, където нападателят от един метър не съумя да засече топката в мрежата зад Даниел Леонтиев.

В 77-ата минута " столичните железничари " още веднъж бяха покрай откриването на резултата. Александър Александров стреля от директен свободен удар, принуждавайки Даниел Леонтиев да избие влизащата под гредата топка.

В 83-ата минута Светослав Диков за повторно в мача се размина с топката на метър от вратата на гостите. Наско Милев центрира в наказателното поле, където нападателят на " червено-черните " не съумя да засече в мрежата зад Даниел Леонтиев.

Три по-късно Локомотив получи дузпа. Мики Орачев стреля към вратата на Миньор, при което топката срещна ръката на Антон Славчев и основният арбитър Николай Йорданов уточни бялата точка. Светослав Диков се нагърби с осъществяването на 11-метровия углавен удар и с извънредно несериозно състояние пропусна. Нападателят копна технично кълбото в средата на вратата, само че Даниел Леонтиев инстиктивно с една ръка мазета.

Последва нов напън на " столичните железничари ", само че изстрел на Илиян Стефанов от отлична позиция не откри задачата и топката профуча над напречната греда.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР