Локомотив София постигна втора победа от началото на редовния сезон

...
Локомотив София постигна втора победа от началото на редовния сезон
Коментари Харесай

Локо София удари Академик в трилър с продължение

Локомотив София реализира втора победа от началото на постоянния сезон в шампионата по баскетбол на България за дами, откакто столичният отбор надигра Академик Пловдив с 72:66 (24:10, 15:27, 10:14, 12:10, 11:5) след продължение като посетител в среща от седмия кръг шампионата. С успеха Локомотив остава на пето място в класирането с баланс от две победи и пет провали, до момента в който Академик продължава да заема последната позиция в подреждането без триумф от осем изиграни срещи.

В зала „ Олимпиада “ в Пловдив двата тима изиграха равносилен дуел, който предложи доста обрати в последната четвърт и крайният победител трябваше да се реши след продължение, откакто финалната сирена пристигна при тъждество 61:61 точки. В спомагателните пет минути обаче Локомотив бе по-концентрираният отбор и справедливо стигна до триумфа.

Възпитаничките на старши треньора Лилия Георгиева започнаха по-силно срещата и стигнаха до задатък от 14 точки до края на първата четвърт при 24:10. Домакините обаче дадоха отговор на предизвикването и съумяха да съкратят изоставането си до единствено 2 точки на полувремето, откакто взеха втората част с 27:15.

Академик придвижи подема в играта си и при започване на третата четвърт и след серия от 10:2 точки поведе с 47:41, само че до края на частта задатъкът на домакините беше стопен до 2 точки при 51:49.

В последната четвърт двата отбора бяха равностойни и грешките доминираха за сметка на резултатността. Успешна пукотевица от тройката на Мила Кръстева 59 секунди преди финалната сирена изведе Академик с точка напред в резултата, само че 4 секунди преди края Елеонора Петкова върна задатъка от точка в интерес на гостите. В ответната офанзива Кръстева бе фаулирана, само че съумя да осъществя единствено един от двата си опита от наказателната линия и по този начин срещата влезе в продължение след тъждество 61:61 точки.

В спомагателните пет минути гостите от София взеха ранна преднина, която не изпуснаха до края и по този начин се поздравиха с успеха след 72:66.

Най-резултатна за триумфа на Локомотив София беше Магдалена Георгиева с 17 точки, до момента в който за Академик Мила Кръстева се регистрира с 24 точки.

В идващия кръг Академик Пловдив гостува на Берое в Стара Загора, до момента в който Локомотив София се изправя против Шампион 2006 в столичната зала „ Триадица “.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР