Локомотив София допусна едва втората си домакинска загуба през сезона.

...
Локомотив София допусна едва втората си домакинска загуба през сезона.
Коментари Харесай

Берое с първа победа далеч от дома, надигра Локо София

Локомотив София позволи едвам втората си домакинска загуба през сезона. „ Железничарите “ отстъпиха с 1:2 на гостуващия Берое, за който пък това е първа победа надалеч от Стара Загора през тази акция.

В първите 45 минути на дуела в „ Надежда “ локомотивци бяха много по-добрият отбор, само че не материализираха възможностите си.

С началото на втората част заралии се окопитиха и в 61-ата и 66-ата минути нанесоха двоен удар на „ железничарите “. Първо Вини Трибуле откри след неправилност на Александър Любенов при един отдалечен изстрел на Симеон Мечев, а единствено няколко минути по-късно Абубакар Тунгара удвои. Малиецът означи и трети гол за „ зелено-белите “, само че той бе анулиран поради засада. Десетина минути преди края на срещата резервата Димо Бакалов с глава понижи пасива на своите.

Със загубата Локомотив София остава на осмата позиция с 26 точки, на три зад шестия Левски. Берое, за който днешната победа е и втора поред в шампионата, събра 19 точки на 11-ата позиция.

След спокойни първи минути в 12-ата пристигна първото по-опасно състояние. Симеон Славчев получи хубаво дълго подаване, овладя на гърди и с изстрел по диагонала откри десния дирек. Шест минути по-късно Божидар Пенчев едвам не откри резултата с удар от границата на наказателното поле - топката мина малко над напречната греда.

В 27-ата минута Локомотив едвам не откри - след една висока топка и неприятно изчисване Алан Диас и Франса стреляха от броени метри, само че напъните и на двамата не доведоха до гол. В последна сметка се оказа, че в хода на нападението е имало и засада на Кацаров.

Малко по-късно Франса откри с дълъг извеждащ пас сътрудника си в офанзива Илия Димитров, само че юношата на Левски не уцели вратата. В края на частта локомотивци развиха хубаво нахлуване през центъра посредством Вутов и Славчев. Левичарят откри Франса в дребния пеналт, само че Караджов и Николов блокираха острието на столичани.

В 52-ата минута рисков удар на Вутов от към 25 метра затрудни Караджов, само че опитният вратар се оправи. Точно 120 секунди по-късно Франса проби отдясно до самата аутлиния и опита да откри собствен съотборник във вратарското поле. Там защитник на Берое предотврати сигурен гол, заставайки отлично с тяло.

Около четвърт час след началото на второто полувреме Мечев стреля от отдалеченост, топката тупна пред Любенов, който се намеси извънредно едва и не съумя да улови, а от това се възползва Трибуле, който довкара топката във вратата за 0:1.

Едва няколко минути след попадението на Трибуле, Берое вкара и втори гол. Серкан Юсеин се разноски сред няколко индивида в алено и черно и изведе Тунгара самичък против Любенов, а малиецът приключи по превъзходен метод с ляв крайник.

Няколко минути след попадението си африканският нападателен халф прати топката за трети път в мрежата на Любенов, засичайки центриране отдясно, само че голът не бе зачетен поради засада.

Десетина минути преди приключването на постоянното време Бакалов понижи изоставането на Локомотив на единствено един гол, откакто засече с глава центриране от корнер. Ъгловият удар също бе направен от офанзивния футболист, който с изстрел по земя принуди Караджов да се намеси.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР