Локомотив Сф и Витоша Бистрица ще трябва да изиграят своя

...
Локомотив Сф и Витоша Бистрица ще трябва да изиграят своя
Коментари Харесай

Локо Сф – Витоша в Пловдив. Защо?

Локомотив Сф и Витоша Бистрица ще би трябвало да изиграят своя бараж за едно място в елита на стадион „ Лаута “ в Пловдив. Двубоят е плануван за петък, от 20 ч. на безпристрастен терен.

И това би било изцяло подходящо, в случай че за този бараж, с изключение на Локо Сф, се бе класирал Пирин. Благоевградски против софийски отбор в Пловдив е изцяло обикновено.

Но когато на терена в борбата за промоция се изправят два софийски тима би било изцяло ненужно да се разкарват тимовете, да се вършат спомагателни разноски от управленията им. А и почитателите им, колкото и да са те, да пътуват на 130 км от столицата. И да се връщат по нощите към столицата, тъй като да не забравяме, мачът ще стартира в 20 ч., а може да има продължения и дузпи...

Какъв е казусът, има и време до петък, срещата да бъде преместена от СТК на БФС в столицата? Свободни игрища с осветяване – колкото желаете. И „ Васил Левски “, и „ Георги Аспарухов “, и „ Българска войска “ са изцяло свободни за място на осъществяване на дуела. Струва си да се намерения и да се реагира бързо.

А другояче последните три мача сред тези два тима приключиха с победи за Локо Сф. Последният формален дуел бе на стадиона в Бистрица през април предходната година във Втора лига, а тогава той приключи 2:0 за „ червено-черните “.

През този сезон Локо Сф и Витоша изиграха две контроли. В първата на помощния терен в „ Надежда “ през октомври 2017 година втородивизионният Локомотив надделя с 3:1 елитния Витоша. През февруари тази година на стадион „ Летище “ в друга инспекция отново Локо Сф завоюва – 1:0, а Витоша пропусна дузпа и уцели три греди.

Но в този момент следва формален мач, който няма нищо общо с контролите. И борбата за последната квота за елита ще бъде отворена и оспорвана. Хубаво би било софийските съперници /защото Бистрица е на 10 км от София/ да се състои на столичен стадион.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР