Локомотив (Пловдив) ще си сътрудничи с елитния италиански футболен клуб

...
Локомотив (Пловдив) ще си сътрудничи с елитния италиански футболен клуб
Коментари Харесай

Локо ще си сътрудничи с клуб от Серия А

Локомотив (Пловдив) ще си сътрудничи с елитния италиански футболен клуб Торино.

Представителите на управлението на " черно-белите " Кузман Маринков и Венко Рахталиев изкараха няколкодневен престой на Апенините.

Те организираха среща с представители на домакините от Торино. Генералният шеф на италианския клуб Антонио Коми, шефът на ДЮШ Масимо Бава и основният координатор Теодоро Копула одобриха българската делегация. Те разискаха взаимното съдействие.

Италианският клуб разполага с 53 младежки академии из цялата страна, една в Бразилия и една в Албания. Разгледана бе опцията такава академия да отвори порти и в България, където да се придвижи италианската методика за организация и работа с юношите.

Сътрудничеството сред двата отбора ще се показва в обмяната на опит на треньори от Локомотив с италианските експерти, тестване и асортимент на надарени юноши за развиване във футбола.

ФК Торино одобри поканата да взе участие с тим на шампионата под егидата на Христо Бонев, който Локомотив годишно провежда. Подготовка на някои от гарнитурите на италианците във високопланинската база на Локомотив в село Говедарци също не бе изключена като метод на съдействие. По този мотив Теодоро Копула и неговият екип ще посетят Локомотив Пловдив и базата през месец януари.

Локомотив (Пловдив) бе поканен да взе участие с тим от детско-юношеската школа на влиятелен шампионат, който ще се провежда от ФК Торино през месец май 2018 година.

Всичко това е подбудено от опцията и концепцията ПФК Локомотив (Пловдив) да проработи по западна методика и да се взаимстват положителните практики от огромните клубове по света.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР