Локомотив (Пловдив) привлече нигерийския национал Муса Мохамед под наем от

...
Локомотив (Пловдив) привлече нигерийския национал Муса Мохамед под наем от
Коментари Харесай

"Локомотив" взе нигерийски национал и обяви, че преговаря с "големи световни компании"

" Локомотив " (Пловдив) притегли нигерийския национал Муса Мохамед чартърен от вицешампиона на Турция " Истанбул Башакшекир ". От клуба не оповестиха за какъв брой време е преотстъпен 20-годишният футболист, който играе като десен краен бранител.

Муса е международен първенец за юноши до 17 години с Нигерия от 2013 г, като даже е капитан на тима. След това носи капитанската лента и в младежкия народен отбор до 20 години. През 2016 година дебютира за мъжкия тим, за който има три мача.

След фурора на международното за юноши през 2013 година Муса е притеглен в академията на шотландския " Харст ". Две години по-късно " Истанбул Башакшехир " го купува за 300 хиляди евро. През пролетта бранителят играе като преотстъпен в " Железничар " (Сараево).


© Associated Press

В същото време от клуба оповестиха, че се водят договаряния за спонсорство с " огромни международни и европейски компании ".

" Смятам, че " Локомотив " (Пловдив) е авторитетна институция, в която умерено могат да влязат реномирани компании и публични организации, с цел да можем взаимно да си бъдем потребни. " Локомотив " е марка, позната освен в България, а и в Европа ", сподели единият от двамата сегашни изпълнителни шефове Кузман Маринков на конференция.

Той добави, че управлението работи интензивно върху намирането на в допълнение финансиране, с цел да бъде осъвременена на клубната база. Шефовете в " Локомотив " са провели среща с кмета на Пловдив Иван Тотев, а общината е декларирала подготвеност да даде терен за потребностите на клуба. Планът е да бъде построена техническа база за детско-юношеската школа с нужните стадиони и уреди.

" Досега са водени десетки срещи, само че мога да кажа, че тази беше доста ясна, съответна и имаше съответния резултат. Уточнихме какви документи би трябвало да представим, с цел да аплайваме за тези терени. След това документите би трябвало да бъдат прегледани на сесия на общински съвет ", изясни Маринков.

Той добави, че се е завърнал в " Локомотив " с желанието да ръководи клуба " по законите на страната и наредбите на УЕФА и на ФИФА ". " Ще създадем и етичен кодекс в клуба, който ще бъде наложителен за осъществяване от всеки, който работи в него ", сподели още изпълнителният шеф.

" Обърнахме внимание на всичко - на облеклото на чиновниците, на хигиената, на подготвителна база, на детско-юношеската школа. Очаквам треньорите да ми дадат в писмен тип и техните стремежи, с цел да можем да организираме и усъвършенстваме нещата. Целта е да се реализира една резистентност, с цел да се знае всеки какви права и отговорности има ", продължи Маринков.

Той добави, че се разисква треньорите от школата на клуба да бъдат пращани на подготовка в европейски клубове. Обмисля се и построяването на интернационален отдел в клуба. " По време на престоя ми в " Локомотив " ще работя умишлено, с цел да можем да станем клуб с европейски способи. Има потенциал в клуба, само че би трябвало да се прибавят още неща. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР