Локомотив (Пловдив) представи Георги Иванов-Гонзо като новия спортен директор на

...
Локомотив (Пловдив) представи Георги Иванов-Гонзо като новия спортен директор на
Коментари Харесай

Гонзо: Знаех, че няма да отстраним Страсбург, в Левски бях директор, но с договор за помощник-треньор

Локомотив (Пловдив) показа Георги Иванов-Гонзо като новия състезателен шеф на клуба. Бившият футболист на смърфовете и Левски разкри какви са му проектите за развиване на пловдивския гранд и направи къс коментар за работата си на “Герена”, където бе със същата служба.

“Как се стигна до моето предопределение?! Имахме диалози с господин Крушарски. Локомотив има добра база. Би трябвало с моето наличие и с напъните на целия колектив да подобрим нещата. Аз съм младеж на Локомотив, израснал съм тук, свързват ме доста неща. Това е един от четирите клуба, дружно с Левски, ЦСКА и Ботев, който е базата на българския футбол.

Трябва да създадем по този начин, че крачка по крачка Локомотив да настигне трите водещи тима в България. С Дунав имаше много хора и би трябвало да ги задържим на стадиона.

Локомотив ме построи като човек, като темперамент. Едно дете се построява от малко да бъде победител, да бъде предан на порфесията си.

Имал съм и неприятни мемоари в Локомотив. Бях треньор за един ден, само че всичко е забравено, тъй като би трябвало да гледаме напред”, сподели Георги Иванов, след което се върна към работота си в Левски.

“Бях в тежки времена в Левски. Тогава нямаше такива финанси. Ще прозвучи като фукане, само че последните два пъти, когато Левски влезе в Европа, с Ясен Петров направихме добър тим. Нямаше обаче тази финансова сигурност и трябваше да продадем положителните играчи. Към Левски има огромен интерес. Научил съм доста неща.

Без значение е какъв контракт имаш. Може да е за пет години, а да си тръгнеш след два дни. Две години бях в Левски състезателен шеф, а договорът ми бе за асистент треньор, с цел да изкарам про лиценз. Един човек самичък си извоюва позиците”, добави Гонзо, след което се върна към Локомотив.

“С господин Крушарски сме се разбрали. Смятам, че администрацията работи добре. Трябва да дадем едно успокоение на треньора. ДЮШ, администрацията и тимът би трябвало да са едно цяло. Вече няма да има вътрешни спорове в Локомотив. Няма да го разреша.

Целта е не да участваме епизодично в евротурнирите. Трябва да обърнем внимание и на ДЮШ. Имаме 16 тима, а упражняваме на един терен. Общината би трябвало да помогне, а не да слага безумни условия. Трябва да изградим четири терана. Локомотив е дал такива митове. Като стартираме от Христо Бонев, само че да не ги изреждам всички.

Не е обикновено три възрасти да упражняват едновременно на един неестествен терена. Така децата не желаят да идват при нас, тъй като избират базата на Ботев.

Сега Локомотив е на гребена на вълната, само че би трябвало да чакаме, че ще има и спадове, които няма да са приятни за хората. Трябва да мислим за бъдещето. Надявам се тази година най-малкото да влезем в шестицата, тъй като ползата ще е доста по-голям да играеш с Левски, ЦСКА и Лудогорец”, разясни новият състезателен шеф на смърфовете, който разкри, че е очаквал отпадането от Страсбург.

“Много хора говореха по какъв начин Локомотив ще в профил Страсбург. Но на мен ми беше пределно ясно, че Локомотив няма да в профил Страсбург. Всяка седмица те играят мачове на друго равнище, а в България играем 5-6 срещи на върха на опциите си”, обясни Георги Иванов.  Снимки: Владимир Иванов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР