Локомотив Пловдив постигна класическа победа с 3:0 над Черно море

...
Локомотив Пловдив постигна класическа победа с 3:0 над Черно море
Коментари Харесай

Локо с класика над Черно море, в тройката

Локомотив Пловдив реализира класическа победа с 3:0 над Черно море на стадиона в парк Лаута и  изравни в класирането с Лудогорец и ЦСКА, които имат по 22 точки в efbet лига.

Головете вкараха Бабакар Дион (12), Бирсент Карагарен (60) и Димитър Илиев (68-дузпа).

Възпитаниците на Александър Томаш не престават да са безупречни на Лаута.

Първата по-сериозна заплаха пред една от двете порти беше на сметката на гостите. След центриране от директен свободен удар топката се озова в Курьор, който от няколко метра фронтално против вратата насочи удар, който Хоркаш избави.

В 12-ата обаче отбраната на моряците не беше добре групирана, Илиев откри Витанов пред наказателното поле, а халфът пусна към оставения непокрит Дион отдясно. Белгиецът със мощен удар в далечния ъгъл откри за 1:0.

В 27-ата Матеус се извиси след центриране и насочи удар с глава, който беше неакуратен.

7 минути по-късно моряците проведоха страхотна офанзива с по едно допиране. Беншаа получи извеждащ пас отдясно, напредна с топката и се озова очи в очи с Хоркаш. Алжирецът насочи удар, който вратарят съумя да избави, а по-късно топката излезе в навън.

В 39-ата Златев насочи удар от границата на наказателното поле, само че над вратата.

В 52-ата Сула нахлу в пеналта, където падна след прикосновение с Паскалев. Главният рефер Никола Попов сподели жълт картон на алжиреца, а обстановката беше прегледана на ВАР, който удостовери решението му. Малко по-късно Дюлгеров се оправи след шут на Зебли.

Локомотив удвои задатъка си в 60-ата минута. Дион получи отдясно, нахлу и разтегна към Карагарен отляво. Деветката съумя да се освободи от Попов и оказал се очи в очи с Дюлгеров не сбърка с удар в далечния ъгъл.

В 66-ата Матеус нахлу в наказателното поле, а Атанасов се опита да го спре с шпагат. Защитникът не съумя да играе с топката, а в началото основният арбитър Никола Попов даде жълт картон на бразилеца за симулация. След това прегледа обстановката с ВАР и поправя решението си, акцентирайки бялата точка. Зад топката застана Димитър Илиев, който направи класическото 3:0.

В 84-ата Хоркаш се отличи със ужасно избавяне след удар с глава на Живко Атанасов.

Малко по-късно Дюлгеров се оправи с шут на Илиев от границата на наказателното поле.

Дълбоко в добавеното време Джовани опита да изненада вратаря на гостите от директен свободен удар, само че топката срещна гредата.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР