Локомотив (Пловдив) победи словашкия Спартак (Търнава) с 2:0 в първа

...
Локомотив (Пловдив) победи словашкия Спартак (Търнава) с 2:0 в първа
Коментари Харесай

Локо Пловдив се справи с Спартак Търнава

Локомотив (Пловдив) победи словашкия Спартак (Търнава) с 2:0 в първа среща посред им от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Димитър Илиев (39-дузпа, 61-дузпа) вкара и двата гола в историческия мач за " черно-белите ", които в никакъв случай не бяха домакинствали на този стадион в шампионатите на УЕФА, а за последно играха в Пловдив през 1993 година, когато изгубиха с 0:2 от Лацио.

Мачът стартира при страхотна атмосфера и хореография от почитателите на Локомотив по случай 93-годишнината на клуба. Гостите бяха по-активни първоначално и удар на Тавареш с глава от вратарското поле мина над напречната реда, само че по-късно " смърфовете " натиснаха и в границите на две минути Аралица на два пъти заплаши вратата на Русов, който в първия случай мазета в корнер, а при втория хвана топката. Малко по-късно в 17-ата минута Стивън Езе не съумя да нанесе удар с глава от близко, а съдията отсъди нарушаване в офанзива на нигериеца.

Словаците още веднъж придвижиха играта в половината на Локомотив и в идващите няколко минути насочиха няколко удара, като на два пъти топката излезе в корнер след рикошети, а един път Халилович шутира неопределено в навън. В 20-ата минута пък те направиха величествен пропуск. Джино ван Кесел беше изведен самичък против вратаря Луков, само че техничният му удар изпрати топката в навън покрай дясната греда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР