Локомотив Пловдив победи Ботев Враца с 2:0 в първи двубой

...
Локомотив Пловдив победи Ботев Враца с 2:0 в първи двубой
Коментари Харесай

С лекота и без напъване Локомотив премина през Ботев Враца

Локомотив Пловдив победи Ботев Враца с 2:0 в първи дуел от 16-ия кръг на efbet Лига. Головете за триумфа осъществиха Алмейда и Георги Илиев. След този триумф Локо е на второто място с актив от 36 точки и мач повече от Левски. Врачани са на 12-ото място с 13.

В 14-ата минута на дуела пристигна и първата заплаха пред вратата на Ботев Враца, само че шут на Аралица беше избавен от Костов. Десет минути по-късно Домовчийски и Петър Атанасов направиха положително двойно подаване в наказателното поле на домакините, само че офанзивата пропадна.

Едно от най-дискусионните положения пристигна в 27-ата минута, когато Ожболт потегли в офанзива от личната си половина, само че офанзивата беше спряна с байрак за засада, което беше погрешно решение.

В 33-ата минута Локомотив означи гол. При опита си да центрира Алмейда прати топката във вратата благодарение на страничната греда, много забавно попадение.

През втората част Ботев се засилва и сътвори няколко рискове пред Луков, само че най-чистото беше пропуснато от Домовчийски, който опита с грациозен и тънък удар прати топката в навън.

Локомотив стигна и до втори гол, когато в края на дуела Димитър Илиев постави топката на крайници на влезлия като запаса Георги Илиев и той оформи крайното 2:0.

Локомотив Пловдив - Ботев Враца 2:0
голмайстори: 1:0 Алмейда (33), 2:0 Георги Илиев (90)

Ето и съставите на двата тима:


Локомотив Пловдив: Луков, Алмейда, Езе, Малембана, Бахтич, Витанов, Петрович, Димитър Илиев, Цветанов, Ожболт, Аралица

Ботев Враца: Костов, Лясков, Васев, Домовчийски, Керчев, Вълчев, Иванов, Янков, Михайлов, Миланов, Атанасов

арбитър: Георги Николов
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР