Локомотив Пловдив обяви, че ще подаде жалба срещу съдийството на

...
Локомотив Пловдив обяви, че ще подаде жалба срещу съдийството на
Коментари Харесай

Локомотив Пловдив подава жалба срещу съдийството на мача с ЦСКА 1948

Локомотив Пловдив разгласи, че ще подаде тъжба против съдийството на мача с ЦСКА 1948, изгубен с 0:1. Повод за решението на „ смърфовете” е отменият гол на Райън Бидунга, който беше прецизен, откакто Парвиз Умарбаев пропусна дузпа в 68-ата минута, а националът на Конго осъществя при добавката.

Ето какво написаха от "Лаута ":

"Уважаеми локомотивци,

Повод за нашето неодобрение е обстановката в 68-ата минута на срещата с ЦСКА 1948 от 29-тия кръг на Първа лига. Тогава Локомотив получи дузпа за игра с ръка на Емил Мартинов. Зад топката застана Парвиз Умарбаев, вратарят Наумов отрази, а при добавката Бидунга бе прецизен. Голът не бе зачетен, тъй като бранителят „ е навлязъл “ в наказателното поле преди осъществяването на дузпата.

Решението да бъде анулирано попадението е в несъгласие с “Правилата на играта”. Там ясно е разказано, че с цел да бъде анулиран гол, сега на осъществяването на наказателния удар, футболистът на атакуващия тим би трябвало да е стъпил в наказателното поле, а не, както в тази ситуация, кракът му или част от тялото му да е във въздуха оттатък линията. При тази обстановка Локомотив е ощетен, защото решението на съдията не подхожда с описанието на въпросната обстановка в „ Правилата на играта “. Заради това ще подадем тъжба.

Ръководството на Локомотив няма желание да оправдава позволената загуба и пропуските на терена със съдийските решения, само че в това време молим за почтена борба за седмото място, което дава право на бараж. Това включва и безпристрастни решения на реферите, основаващите се единствено и само на „ Правилата на играта “.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР